Helmond

×

indebuurt categorieën

Meer indebuurt

Service

Corona in Helmond: dit zijn de nieuwste cijfers van het RIVM

Door Carin van der Meij 27 oktober 2020

426, zoveel Helmonders zijn afgelopen week bij de GGD positief getest op het coronavirus. Dat blijkt uit de nieuwe weekupdate van het RIVM. In totaal hebben 67.542 Nederlanders in een week tijd de bevestiging gekregen dat zij het coronavirus hebben. 

Goed om te weten: deze cijfers gaan over de periode van 21 tot en met 27 oktober.

Meldingen in Helmond

In Helmond werden dus 426 mensen positief getest op het coronavirus. Een week eerder werden 417 nieuwe besmettingen geregistreerd in Helmond. Volgens het RIVM werden in Helmond vanwege het virus twee personen opgenomen in het ziekenhuis afgelopen week. Een persoon in onze stad overleed aan de gevolgen van het coronavirus.

Grafiek

In onderstaande grafiek zie je het aantal geregistreerde positieve testen in Helmond vanaf 13 maart tot nu toe.

Tekst loopt door onder de grafiek

In deze grafiek zie je hoeveel besmettingen, opnames en overledenen er in totaal zijn (geweest) vanaf 13 maart tot nu toe. Dit is een optelsom. Aan de curve van de lijn is te zien hoe snel of langzaam het aantal besmettingen in een periode toeneemt. Bovenaan de grafiek kun je kiezen of je cijfers wilt zien van besmettingen, opnames of overledenen.

Landelijke cijfers

In totaal zijn afgelopen week 67.542 nieuwe positieve testen via de GGD bij het RIVM gemeld. Vorige week waren dat er 55.587. Het aantal meldingen is dus toegenomen, maar het aantal nieuwe meldingen neemt minder snel toe dan vorige week. “Dat is waarschijnlijk het effect van de maatregelen die eind september en medio oktober van kracht werden”, concludeert het RIVM.

Verder zijn er afgelopen week 1739 (+247) nieuwe ziekenhuisopnames op verpleegafdelingen gemeld en 333 (+46) op de intensive care. In totaal zijn 329 (+144) mensen overleden aan de gevolgen van het coronavirus.

Het reproductiegetal – de welbekende R – is 1,16. Dit betekent dat 100 mensen met het coronavirus samen gemiddeld 116 mensen besmetten met het coronavirus. Wil je hier meer over weten? In een korte video legt NOS op 3 heel duidelijk uit wat een reproductiegetal precies betekent.

Persconferentie

Premier Rutte en minister De Jonge houden dinsdag 27 oktober rond 19.00 uur een korte persconferentie over de coronamaatregelen. Het AD meldt dat er waarschijnlijk geen extra maatregelen worden bekendgemaakt. Het kabinet wil eerst wachten of de gedeeltelijke lockdown effect heeft. Volgens de adviseurs van het kabinet is dat op zijn vroegst aan het eind van deze week duidelijk te zien.

Lees ook:

beer-and-beefs-002-1-scaled

Horeca dicht: bij deze Helmondse zaken kun je gerechten afhalen en laten bezorgen

Alle eet- en drinkgelegenheden in Nederland zijn gesloten. Een harde klap voor de horeca, dus zetten...
We-Jump Helmond

Dit kun je in coronatijd wél doen met vrienden in Helmond

Zin om met vrienden af te spreken? Normaal zou je misschien een terrasje pakken, maar dat zit er nu ...
ANP-423180823 hoeveel mensen thuis op bezoek

MAG DAT: hoeveel mensen mag je nu thuis ontvangen volgens de coronamaatregelen?

De coronamaatregelen zijn opnieuw aangescherpt, en dat zorgt voor een hoop vragen en verwarring. Wan...

adv.