Dit café aan de Markt gaat verdwijnen!

Door Marleen Smits 17 april 2019

Wat is dit nu? Een café aan de Markt gaat later dit jaar weg. Of in ieder geval: café De Engel gaat verdwijnen uit het huidige pand. Eigenaar Marc Bras wil zijn zaak voortzetten op een andere locatie, alleen is nog niet duidelijk waar precies.

Het huurcontract van het pand aan de Markt 40 loopt in oktober af. “We zijn er niet uitgekomen met de huurbaas. De prijs zou een stuk omhoog gaan. Dat is voor ons de reden om hier weg te gaan. Ik hoor dat veel mensen denken dat we failliet zijn, maar dat is dus niet het geval”, legt Marc uit.

Een nieuwe start

Het café is al 12 jaar gevestigd in het pand aan de Markt. En nu? Marc: “Het is natuurlijk zonde dat we hier weggaan, we hebben veel vaste klanten en het is altijd gezellig. Maar we willen wel in het centrum van Helmond blijven. De gesprekken lopen, maar het is nog niet helemaal rond. Daar kan ik dus nog niks over zeggen. Over een paar maanden hoop ik al met een verfkwast in m’n handen te staan op de toekomstige locatie. Daar moeten we helemaal opnieuw beginnen. De inboedel nemen we bijvoorbeeld niet mee. We maken dus eigenlijk een nieuwe start, maar hopelijk mét de vaste klanten.”

En het pand dan?

Wat er met het pand gaat gebeuren, is nog niet duidelijk. “Er zijn nog geen mensen komen kijken naar de ruimte, dus ik denk niet dat er al een andere invulling is gevonden”, zegt Marc. “Het zou me niks verbazen als het leeg komt te staan.”


Meer over Café De Engel ontdekken?

Café De Engel bars

Vandaag gesloten

Markt 40, Helmond

Bekijk meer:bars

Check ook:

Shoeby Helmond

Video: Shoeby is open en zo ziet de nieuwe winkel eruit

Hoera! Helmond is een winkel rijker: Shoeby ging op woensdag 10 april open. De kledingzaak zit aan d...
Café de Engel Helmond

5 x de leukste kroegen volgens Helmondse locals

Elke week vragen we een Helmonder de hemd van het lijf over zijn/haar favoriete plekken in de stad. ...
cafe-t-vensterke-helmond

Deze cafés zijn zo oud dat je opa er nog een biertje heeft gedronken

Het leuke aan wonen in een stad zo oud als Helmond, is dat sommige zaken al onwijs lang bestaan. Zo ...

adv.