Helmond

×

indebuurt categorieën

Meer indebuurt

Service

De bouw van 44 sociale huurappartementen in het centrum start volgend jaar

Door Marleen Smits 16 juni 2020

Dat er 44 nieuwe appartementen komen aan het Beugelsplein, wisten we al een tijdje. Inmiddels is duidelijk dat het gaat om sociale huurwoningen. Dat meldde Woonbedrijf dinsdag.

De bouw start in 2021. “Als alles volgens planning verloopt zijn de woningen begin 2022 klaar”, aldus Woonbedrijf. Het gaat om appartementen voor één of twee personen.

Sociale huur

Nu ben je vast benieuwd naar de huurprijzen. Ook die zijn inmiddels bekend. “Zowel Woonbedrijf als Hendriks Coppelmans [het bouwbedrijf, red.] vinden het belangrijk dat de woningen betaalbaar zijn. De huurprijs, zonder servicekosten en inclusief parkeerplaats, is minder dan €619,- per maand, dus huurtoeslag aanvragen is mogelijk.” Handig!

Vier woonlagen

Het gebouw, dat op de plaats komt van een paar vervallen panden, telt straks vier woonlagen met ieder 11 appartementen. De woningen op de begane grond hebben een klein terras dat grenst aan het binnenterrein. De appartementen op de verdiepingen krijgen een Frans balkon. Iedere woning krijgt een eigen parkeerplaats.

Planning

Voordat er kan worden gebouwd, moet nog het een en ander gebeuren. “Op de bouwlocatie staan nu nog de voormalige garage van Van der Meulen en bijbehorende showroom. Deze worden de komende weken leeggehaald en het asbest verwijderd. Vervolgens wordt het gebouw gesloopt en de bodem gereinigd”, schrijft Woonbedrijf. Pas daarna maakt Hendriks Coppelmans het terrein klaar voor de bouw.

Lees ook:

Huizenprijzen vergelijken

Huizenprijzen: ben je goedkoper uit in Helmond óf in de omliggende gemeentes?

Starters hebben heel wat centen nodig om een woning te bemachtigen en daarom vroegen we ons af: is h...
NIeuwbouwwoningen

Spiksplinternieuw: 7 x nieuwbouwwoningen in Helmond

Sommige mensen zijn echte geschiedenisliefhebbers en dromen van wonen in een monumentaal pand. Maar ...
Binnenkijken Romy 025 (1)

Binnenkijken bij Romy: ‘We houden van een industrieel interieur’

Romy Kersten en Luc Michielsen (allebei 24) wonen sinds kort in hun huis in de wijk Rijpelberg. In n...

Meer over

Nieuws Wonen

adv.