Zoveel mensen reden meer dan 30 km/uur te hard in de bebouwde kom in Helmond

Door Marleen Smits 7 mei 2019

Dat er in 2018 héél veel boetes zijn uitgedeeld, dat vertelden we je eerder al. In nieuwe cijfers van het CJIB en cijfertjesdienst LocalFocus kunnen we ook zien hoeveel mensen dertig kilometer per uur of meer te hard reden binnen de bebouwde kom in Helmond.

Het totaal aantal boetes dat in 2018 is uitgedeeld dankzij flitspalen, komt neer op 81.340. Dat zijn bekeuringen voor te hard rijden (74.146) én 7.194). Die cijfers vertellen ons het totaal aantal overtreders, maar we weten daardoor niet hoeveel mensen écht als een wegpiraat reden.

Extreme hardrijders

Nu zijn er dus nieuwe cijfers bekend. In 2018 waren er 61.106 boetes voor mensen die minder dan tien kilometer per uur te hard reden in Helmond binnen de bebouwde kom. En 14.695 boetes gingen naar hardrijders die tussen de tien en dertig kilometer per uur over de weg scheurden. Dat is al best hard op een weg waar je maximaal vijftig kilometer per uur mag rijden.

Zoef de haas

Maar het kan nog harder; 393 verkeersboetes waren er voor automobilisten die dachten dat ze op circuit Zandvoort aan het sjezen waren. Zij reden dertig kilometer per uur of meer te hard. Zo dan, en dat in de bebouwde kom! In 2017 waren dat er trouwens meer: 411.

Lees ook:

De verkeersboetes zijn in 2019 duurder en dit betaal je ervoor

Krijg jij ook geregeld een boete op de mat? Dan hebben we helaas erg vervelend nieuws voor je: de ve...
Appen in de auto smartphone

Meer dan €55.000,- aan boetes voor appen en bellen achter het stuur in Helmond

Handheld bellen of appen achter het stuur is zó uit de tijd. Toch heeft niet iedereen die memo gekre...
boetes-fietsers-centrum-helmond

7 x verkeersboetes die niet misselijk zijn voor fietsers

Stel je voor: je komt net uit de kroeg bij de haven en heb lekker wat biertjes achter je kiezen. Pri...

adv.