Helmond

×

indebuurt categorieën

Meer indebuurt

Service

Bevers in Helmond?! Jazeker: zoveel bevers werden gespot in onze stad

Door Marleen van Amstel-Smits 27 oktober 2020

De bever is in Nederland bezig met een opmars. Dat is goed nieuws voor de biodiversiteit van de natuur, anderzijds kan het zwemmende knaagdier voor behoorlijk wat schade aan dijken zorgen. Hoe dan ook, de bever rukt op. Zoveel zijn er gespot in Helmond.

De bevers lijkt zich met name thuis te voelen in de provincies Noord-Brabant en Limburg. Dan is Helmond vast ook in trek bij de beverpopulatie, toch? Eens even checken.

Bevers in Helmond

Je zou zeggen dat Helmond met het water en veel groen een prima plek is voor deze zwemmende knaagdieren. Dat blijkt te kloppen. Sinds 2018 zijn in Helmond 12 keer bevers gespot door de deelnemers aan Waarneming.nl. In 2018 waren het er drie, in 2019 ging het om zeven bevers en dit jaar (tot september) werd twee keer een bever gespot. Op onderstaande kaart is de beverpopulatie door heel Nederland te zien:

Zelf spotten

Dat de bevers zich hier best thuis voelen, is niet zo vreemd. De dieren leven het liefst op de oever en deels in het water. Wil je een bever spotten? Dan heb je de meeste kans vanaf de schemering, dan worden de dieren actief. Overdag slapen ze vooral. Leuk feitje: de paartijd van bevers zit er weer aan te komen, deze is in januari en februari. Het mannetje en het vrouwtje blijven hun hele leven bij elkaar.

Heb jij toevallig een bever gespot in Helmond? Wij zijn benieuwd op welke locatie dat dan was. Laat het ons weten via [email protected].

Lees ook:

Baby alpaca geboren in Helmond (1)

[VIDEO] Zo cute! Alpaca geboren in Helmonds dierenpark (en jij mag de naam verzinnen)

Beschuit met muisjes! In het dierenpark bij De Warande is een alpaca geboren. Het jonge dier loopt a...
Pieterke-2000793-4

Deze lieve kittens wachten in Helmond op een nieuw baasje

Je kunt het je bijna niet voorstellen (want wie wil deze schatjes nu niet hebben?), maar een heleboe...
Diesel Cynthia Mariën

De uitslag is bekend: dit zijn de mooiste honden van Helmond

Natúúrlijk is jouw hond de allermooiste, leukste en liefste van de wereld. Duh! Maar heb je hem/haar...

adv.