Helmond

×

indebuurt categorieën

Meer indebuurt

Service

Het aantal misdrijven in Helmond is gestegen in 2019

Door Marleen Smits 15 januari 2020

Woninginbraak, openlijk geweld, bedreiging, fraude, mishandeling, straatroof: het zijn allemaal vormen van misdrijven. Verschrikkelijk, maar helaas gebeurt het dagelijks in ons land en ook in Helmond komt het voor. Het landelijk aantal is, in vergelijking met 2018, zelfs met vier procent gestegen. Dat blijkt uit cijfers van de politie.

Jarenlang was er een daling in het aantal misdrijven in Nederland, maar hier is nu een einde aan gekomen. Vorig jaar werden ruim – ga er even voor zitten – 800.000 incidenten geregistreerd. Hoewel het aantal misdrijven in Amsterdam licht daalde, waren in steden als Den Haag, Nijmegen, Eindhoven en Breda juist méér inbraken, mishandelingen en andere vormen van misdrijven. En ook in Helmond gin het aantal misdrijven omhoog.

Steeds meer jongeren

Uit het onderzoek van de politie blijkt ook dat het aantal jonge daders flink groeit. Vooral bij online fraude neemt het aantal verdachten onder de 18 jaar toe. Korpschef Erik Akerboom wil hier direct tegen optreden: “De deelname van jongeren aan criminele activiteiten is zorgelijk en gaan we het komende jaar in de gaten houden.”

Misdrijven in Helmond

Helmonders zijn helaas regelmatig het slachtoffer van een misdrijf. Hoe vaak? In 2019 werden er 5.244 gepleegd, blijkt uit het politieonderzoek. Dit is meer dan het jaar ervoor: toen waren het er 5.165.

Als we iets dieper in de cijfers duiken, zien we dat Helmond het meest slachtoffers zijn van mishandeling. Vorig jaar was dat maar liefst 345 keer het geval. Woon je in het centrum? Dan heb je het niet getroffen: hier zijn vorig jaar de meeste misdrijven gepleegd (het waren er 699). Groot Goor was in 2019 het veiligst, met drie incidenten.

Aantal en soort misdrijven in jouw wijk

Vul hier jouw gemeente en wijk in om het aantal en soort misdrijven in jouw wijk te bekijken:

Lees ook:

IJssalon Ameidestraat Helmond

Ice ice baby: dit pand staat binnenkort niet meer leeg

Goed nieuws voor de liefhebbers van schepijs: over een paar weken opent een nieuwe ijssalon in Helmo...
Vuurwerk oud en nieuw oudejaarsnacht

Vuurwerkverbod in Helmond: dit vinden jullie

Rotterdam is komende jaarwisseling de eerste grote stad die volledig vuurwerkvrij zal zijn. Moet Hel...
Vermissing Helmond

Videobeelden van vermiste Flynn tijdens oudejaarsnacht vrijgegeven

Flynn Posthumus (24) is alweer twee weken vermist. De man werd voor het laatst gezien tijdens oudeja...

adv.