Op deze locaties in Helmond waren vorig jaar autobranden

Door Marleen Smits 7 januari 2019

Het aantal autobranden in Nederland is nog nooit zo hoog geweest als in 2018. De brandweer moest maar liefst 5574 keer uitrukken om te blussen. Nou zijn wij natuurlijk benieuwd hoeveel branden er vorig jaar in Helmond waren. Zochten we voor je uit!

Een jaar eerder waren de meeste autobranden in Noord-Brabant. Dit keer staat onze provincie – gelukkig – niet aan de top. Zuid-Holland staat op één met 1.025 branden. In Noord-Brabant rukte de brandweer 922 keer uit. Even ter vergelijking: in 2017 waren er 745  autobranden in onze provincie. Dat blijkt uit cijfers van Alarmeringen.nl. Een flinke stijging dus!

In Helmond

We gaan even kijken naar de cijfers van onze eigen stad. Ook daarin zien we een groot verschil met een jaar eerder. In 2017 ging de brandweer 22 keer op pad vanwege en autobrand en vorig jaar was dat maar liefst 53 keer. Wow…

Brandstichting

In veel gevallen is de oorzaak nog steeds niet duidelijk, maar er is wel een sterk vermoeden veel branden het gevolg waren van brandstichting. Het kwam in 2018 namelijk vaker voor dat meerdere auto’s vlak bij elkaar in dezelfde nacht uitbrandde. Zo gingen zondagavond 6 mei twee wagens in vlammen op: één aan de Pieter de Hooghstraat en de andere op een steenworp afstand aan de Antonie van Dijckstraat. Dat kan bijna geen toeval zijn.

Bekijk hieronder een kaart met autobranden. Let op: dit zijn niet álle autobranden, maar alleen de meldingen waarvan we zeker weten dat het een autobrand was.

Tekst loopt door onder het kaartje

In de regio

Hoe zit het in de omliggende gemeenten? Ook dat kunnen we zien. De teller staat in Geldrop-Mierlo op 13, in Gemert-Bakel én in Asten op 9, in Laarbeek én Someren op 7, in Deurne op 6 en in Nuenen op 3.

Bron: Alarmeringen.nl, ED en 112brabant.nl

Lees ook:

paul-van-melis-brandweer-helmond-002

Held in Helmond is brandweerman Paul: ‘Omkleden doe ik in een minuut’

Als brandweerman maak je behoorlijk wat mee. Paul van Melis kan erover meepraten: hij werkt al jaren...
Brand Speelhuis 002

7 jaar geleden: de grote brand bij Het Speelhuis [FOTO’S + VIDEO]

29 december 2011. Het is precies zeven jaar geleden: de brand waardoor Het Speelhuis werd verwoest. ...
Tips tegen inbraak

Donkere dagen: 7 x tips om inbraak te voorkomen

Het is al vroeg donker, vind je niet? Ongeveer de helft van alle woninginbraken gebeuren 's nachts e...

Meer over

112 Nieuws

adv.