Koningsdag in Helmond: dit is er te doen

Door Marleen Smits 25 maart 2019

Haal je oranje glitterpakkie maar tevoorschijn, want voor je het weet sta je weer te feesten in Helmond tijdens Koningsdag 2019. Of misschien doe je het wat rustiger aan dit jaar. Hoe dan ook, er is voor iedereen wat te doen op 27 april. Wij zetten alvast een aantal to-do’s op een rijtje.

Slingermarkt

Uiteraard mag deze niet ontbreken: de Slingermarkt! In het centrum van Helmond staan superveel kramen, deze markt is ontzettend groot. Lekker snuffelen tussen de hebbedingetjes doe je bij de haven. Het Frans Joseph van Thielpark is traditiegetrouw gereserveerd voor de kindervrijmarkt.

Platenbeurs

Liefhebber van ouderwetse langspeelplaten? Ga dan zeker even kijken bij de platenbeurs. We lezen op de Facebookpagina van het evenement dat er tientallen meters kraam zijn met vinyl, cd’s, dvd’s, muziekboeken en cassettes. De platenbeurs vind je bij de Watermolenwal/Ameidewal.

Muziek

Op veel verschillende locaties in Helmond geniet je van optredens. Natuurlijk laten een hoop kinderen op de vrijmarkt horen wat ze kunnen, maar er zijn ook een aantal concerten waar je naartoe kunt. Bij Lokaal42 zijn optredens van Ooh My Soul en Close to Core, bij het Muziekcafé is een Blondie tribute-avond en bij de Cacaofabriek staat Clan of Xymox op de planken. Nee, deze shows zijn niet allemaal Koningsdaggerelateerd, maar dat mag de pret niet drukken!

Dans in het centrum

Leerlingen van dansschool UnityEight vertonen hun kunsten in de kiosk op de Markt. Het is een programma met onder andere streetdance, dancehall en kidswing en het duurt van 12.00 tot 17.00 uur.

Brouwhuis

Natuurlijk viert Brouwhuis ook Koningsdag. Daar kun je ‘schatzoeken’ bij allerlei kraampjes op de Koningsmarkt in winkelcentrum Brouwhorst.

Brandevoort

Ook hier kleurt het oranje op 27 april. Zo is er rond 10.00 uur een optocht van versierde fietsen, later begint de kindervrijmarkt op het plein van OBS Brandevoort en er zijn dansoptredens in het wijkhuis.

Nog meer?!

Mis je nog een evenement op deze lijst? Geef ons even een seintje via [email protected], dan vullen wij het overzicht aan.

Om alvast in de stemming te komen, check deze artikelen over Koningsdag Helmond vorig jaar:

slingermarkt-helmond-koningsdag-spullen-007

Deze bijzondere spullen kon je kopen op de Slingermarkt

Wat nou spelletjes, boeken en kleding? Het is veel leuker om op de rommelmarkt échte pareltjes te vi...
koningsdag-slingermarkt-helmond-001

Foto’s Koningsdag 2018: ben jij gespot in de stad?

Koningsdag was weer een feest in Helmond. De sfeer was uitstekend, het was druk op de Slingermarkt e...
kings-night-festival-helmond

Video: zó zag King’s Night Festival er uit

Het was een frisse Koningsnacht en toch had iedereen bij de Haven 'last' van Oranjekoorts. Met King'...

adv.