Koningsdag in Helmond: dit is er te doen

Door Marleen Smits 25 maart 2019

Haal je oranje glitterpakkie maar tevoorschijn, want voor je het weet sta je weer te feesten in Helmond tijdens Koningsdag 2019. Of misschien doe je het wat rustiger aan dit jaar. Hoe dan ook, er is voor iedereen wat te doen op 27 april. Wij zetten alvast een aantal to-do’s op een rijtje.

Slingermarkt

Uiteraard mag deze niet ontbreken: de Slingermarkt! In het centrum van Helmond staan superveel kramen, deze markt is ontzettend groot. Lekker snuffelen tussen de hebbedingetjes doe je bij de haven. Het Frans Joseph van Thielpark is traditiegetrouw gereserveerd voor de kindervrijmarkt.

Platenbeurs

Liefhebber van ouderwetse langspeelplaten? Ga dan zeker even kijken bij de platenbeurs. We lezen op de Facebookpagina van het evenement dat er tientallen meters kraam zijn met vinyl, cd’s, dvd’s, muziekboeken en cassettes. De platenbeurs vind je bij de Watermolenwal/Ameidewal.

Muziek

Op veel verschillende locaties in Helmond geniet je van optredens. Natuurlijk laten een hoop kinderen op de vrijmarkt horen wat ze kunnen, maar er zijn ook een aantal concerten waar je naartoe kunt. Bij Lokaal42 zijn optredens van Ooh My Soul en Close to Core, bij het Muziekcafé is een Blondie tribute-avond en bij de Cacaofabriek staat Clan of Xymox op de planken. Nee, deze shows zijn niet allemaal Koningsdaggerelateerd, maar dat mag de pret niet drukken!

Dans in het centrum

Leerlingen van dansschool UnityEight vertonen hun kunsten in de kiosk op de Markt. Het is een programma met onder andere streetdance, dancehall en kidswing en het duurt van 12.00 tot 17.00 uur.

FairTrade en Global Goals markt

Een ander onderdeel van de Koningsfeesten is een FairTrade markt. Hier vind je ondernemers die zich bezighouden met duurzaamheid en ontwikkelingssamenwerkingen. De markt duurt van 10.00 tot 17.00 uur en is in de winkel van Tiendas Diferentes aan de Markt.

Brouwhuis

Natuurlijk viert Brouwhuis ook Koningsdag. Daar kun je ‘schatzoeken’ bij allerlei kraampjes op de Koningsmarkt in winkelcentrum Brouwhorst.

Brandevoort

Ook hier kleurt het oranje op 27 april. Zo is er rond 10.00 uur een optocht van versierde fietsen, later begint de kindervrijmarkt op het plein van OBS Brandevoort en er zijn dansoptredens in het wijkhuis.

Afterparty

Wil je ná Koningsdag het feestje gewoon doorzetten? Tip: ga dan zondag naar voetbalclub Mulo. Na afloop van de wedstrijd tegen Avanti 31 is daar een Koningsdag afterparty met onder andere een karaokeshow. Het feest is gratis toegankelijk.

Nog meer?!

Mis je nog een evenement op deze lijst? Geef ons even een seintje via [email protected], dan vullen wij het overzicht aan.

Lees hier meer over Koningsdag 2019 in Helmond:

koningsdag-slingermarkt-helmond-019

Koningsdag 2019 in Helmond: programma, bereikbaarheid en andere praktische info

Nog eventjes en dan kunnen we ein-de-lijk onze mooiste oranje outfit uit de kast toveren voor Koning...
Vlag uithangen Koningsdag

Op Koningsdag de vlag uithangen? Dit zijn de regels

Heb je de Hollandse driekleur in huis en eventueel ook nog een oranje wimpel, dan hang je op Konings...
koningsdag-slingermarkt-helmond-005

Zo huur je een kraam met Koningsdag in Helmond

Je kunt met Koningsdag natuurlijk je handelswaar uitstallen op een kleedje, maar je kunt ook gewoon ...

adv.