Stemmen maar: dit zijn de genomineerden voor ‘Helmonder van het Jaar’

Door Marleen Smits 5 december 2018

Wie oh wie gaat er dit keer vandoor met de titel ‘Helmonder van het Jaar’? De drie genomineerden zijn inmiddels bekend en het stemmen is in volle gang. De jury kiest de uiteindelijke winnaar, maar gelukkig kan ‘de gewone Helmonder’ ook stemmen voor de publieksprijs.

Over de verkiezing

Het is alweer de 24e keer dat er een Helmonder van het Jaar wordt benoemd. De jury maakt de winnaar tijdens de nieuwjaarsreceptie van de gemeente bekend. Dat is op maandag 7 januari. Diegene krijgt niet alleen de bijzondere titel, maar wint ook nog eens €4.000,- en een eigen sculptuur. De twee andere genomineerden gaan ook niet met lege handen naar huis: zij krijgen ieder een cheque van €1.000,-. Vorig jaar won de Stichting Lambertusconcerten en de publieksprijs ging naar de zussen van blog Healthy Sisters.

De genomineerden

Dit keer gaat de race om de titel tussen:

Tommie Niessen – Blogger, auteur en bovenal verpleegkundige. Tommie loopt voorop als het gaat om innovatieve zorg en bereikt met zijn Facebookposts meer dan 55.000 mensen. Pas geleden bracht hij zijn eerste boek ‘Tommie in de zorg‘ uit.

Peggy van de Vijfeijken – Deze Helmondse is niet alleen kapster, ze zet zich ook in voor het goede doel. Samen met Vivienne van Leuken startte ze Stichting VIPE. Onder deze naam zorgen ze ervoor dat iedereen een gratis – tweedehands en helemaal gereinigde – pruik kan krijgen.

Aukje Kuypers – In maart werd Aukje al uitgeroepen tot zakenvrouw van het jaar. Ze is algemeen directeur van technisch dienstverlener Kuijpers. De jury omschrijft haar als een vrouw die staat voor innovatie.

Stemmen

Wil jij jouw favoriet een handje helpen? Breng dan nu je stem uit via deze website. Stemmen kan tot en met 31 december.

Lees ook:

VIPE pruiken stichting

Vivienne en Peggy delen gratis pruiken uit aan iedereen die het nodig heeft

Vivienne van Leuken en Peggy van de Vijfeijken streven een mooi doel na: "Iedereen moet zich mooi vo...
Tommie in de zorg

Tommie Niessen lanceert zijn boek: ‘Tommie in de zorg’

Weer een Helmonder om trots op te zijn. Tommie Niessen (27) vindt dat de zorg meer positieve aandach...
Peter van Hoof als Jack Sparrow 001

Peter is dé Helmondse Captain Jack Sparrow: ‘Naar de wc gaan duurt een half uur’

Zeg je Johnny Depp, dan zeg je Jack Sparrow. Of, om het helemaal goed te doen: Captain Jack Sparrow....

Meer over

Helmonders

adv.