Helmond

×

indebuurt categorieën

Meer indebuurt

Service

Nicky loopt de Alternatieve Vierdaagse: ‘Ik liep al eens 814 kilometer in 33 dagen’

Door Marleen Smits 9 juli 2020

Je kunt Nicky van der Heijden (57) uit Helmond gerust een geoefend wandelaar noemen. De Nijmeegse Vierdaagse, een voettocht naar Santiago de Compostela en de Adventure Store wandeling: Nicky doet het gewoon. Inmiddels kijkt ze uit naar de Alternatieve Vierdaagse.

Omdat de ‘echte’ vierdaagse niet doorgaat, komt de Koninklijke Nederlandse Wandelbond samen met indebuurt, het AD en Qmusic met de Alternatieve Vierdaagse. Van 21 tot en met 24 juli wandelen deelnemers een zelfgekozen route van tien, twintig, dertig of veertig kilometer per dag.

Kans op blaren

Nicky weet goed waar ze aan begint: ze liep al veel kilometers. Vanaf Saint-Jean-Pied-de-Port in Frankrijk naar Santiago de Compostela in Spanje bijvoorbeeld. “In 33 dagen liepen we 814 kilometer.” Normaal gesproken zou ze nu volop aan het trainen zijn voor de Nijmeegse Vierdaagse – veertig kilometer per dag. “Hoe beter je getraind bent, des te meer geniet je van de Vierdaagse. Maar de kans op blaren blijft aanwezig. Blarenpleisters gebruik ik niet, ik gebruik fixomull en sporttape.”

Met de trein naar het startpunt

Nicky gaat, samen met haar man, voor een tocht van twintig kilometer tijdens de Alternatieve Vierdaagse . “De etappes die we willen lopen zijn ongeveer die afstand. We moeten eerst met de trein of bus naar het startpunt, daar zijn we dus al wat tijd mee kwijt. We willen ook weer op een redelijk tijd thuis zijn, dus twintig kilometer per dag is een mooie afstand.”

Het Brabantse Vennenpad

Met de Alternatieve Vierdaagse in het vooruitzicht, gaat Nicky een aantal mooie wandeldagen tegemoet. De route ligt al klaar. “We gaan voor het Brabantse Vennenpad. Na bestudering van het boekje en op internet leek ons dit een mooi pad om te gaan lopen. Het Brabantse Vennenpad is een streekpad, in totaal 233 kilometer. Dat delen we op in verschillende etappes. Ik verwacht veel vennen, bossen en misschien een aantal kastelen. We hopen op droog weer met een goed wandeltemperatuurtje.”

Goede voorbereiding is het halve werk

Nicky kijkt uit naar de Alternatieve Vierdaagse en bereidt zich goed voor. Dit jaar kocht ze nieuwe loopschoenen en in haar kast hangt genoeg wandelkleding. Wat ze nog doet op de dag van de tocht? “Een rugzak inpakken met daarin regenkleding, een blarenprikker, een tekentrekker, wat eten en drinken en natuurlijk een fotocamera.”

Wil jij ook meedoen met de Alternatieve Vierdaagse?

Leuk! Nadat je je hebt ingeschreven kun je op pad! In de gratis wandelapp houd je de route bij en luister je naar gratis podcasts, playlists en nog veel meer om jou de ultieme wandelbeleving te geven. Ook na 24 juli kun je de app gewoon blijven gebruiken.

Lees ook:

Alternatieve Vierdaagse ANP

De Vierdaagse lopen rond Helmond: zo doe je dat

Als wandelfan heb je vast (net als wij) een traantje weggepinkt toen je hoorde dat de Nijmeegse Vier...
Warandepark Helmond (1)

Lekker naar buiten: 7 x de mooiste wandelingen door Brabant

Wandelen is helemaal hot! Naast dat het goed is voor je gezondheid, kun je door een tocht met de ben...
rondje-helmond-fietsen

Dagje weg: 5 x supermooie fietsroutes in de regio Helmond

Als het lekker weer is, springen we in Nederland Fietsland graag op de (al dan niet elektrische) fie...

Meer over

Doen Helmonders

adv.