Marianne en Nicole zijn beste vriendinnen met een leeftijdsverschil van 15 jaar

Vrienden in Helmond
Marian (links) en Nicole (rechts) in het zonnetje. Foto: Nicole Meulenbroeks

Sommige vriendschappen zijn zo sterk dat ze nooit kapot gaan. In onze nieuwe rubriek over vriendschap vragen we Helmonders wat het geheim is achter hun jarenlange vriendschap. Deze week vertellen Marianne Trip (62) en Nicole Meulendijks (47) wat hun band zo bijzonder maakt.

Marianne en Nicole hebben elkaar op een bijzondere manier ontmoet. “Nicole kwam in mijn snackbar, Snackbar Marianne, solliciteren”, vertelt Marianne. “Ze was toen nog maar veertien jaar oud. In die tijd had ze nog neusringen in. Ik zei: ‘Je mag bij mij komen werken, maar dan moet je wel die koeienbellen uitdoen!'”

Leeftijd is slechts een getal

De vriendinnen schelen vijftien jaar van elkaar. Dat is best een verschil. Toch merken ze hier niks van. “Dat is nooit een probleem geweest”, vertelt Nicole. “Al sinds ik bij Marianne kwam werken, zijn we dikke vriendinnen geweest. We doen nog steeds alles samen. Samen op stap, lunchen of een terrasje pakken: dat vinden we geweldig!”

Toch hebben de dames ook wel eens lol met hun leeftijdsverschil. “Vroeger maakten we Nicoles zoontje altijd wijs dat we dezelfde leeftijd waren”, vertelt Marianne. “Hij vroeg: ‘Hoe oud ben jij eigenlijk Marian?’ En dan zei ik ik: ‘Net zo oud als Nicole!’ Pas toen hij twaalf was, kwam hij erachter dat dat toch niet klopt.”

Tekst loopt door onder de foto

vrienden in Helmond

Een redder in nood

Marianne en Nicole gaan ook graag samen op vakantie. Dan nemen ze hun mannen ook mee. “Dat klikt altijd supergoed”, vertelt Nicole. Een paar jaar geleden gingen ze met zijn allen drie weken naar Thailand. Daar maakten ze een heleboel mee. Zo redde Nicoles man, Marc, het leven van Marianne. “We waren op weg naar een waterval. Op de terugweg verzwikte ik mijn enkel en viel met mijn hoofd op een steen”, vertelt Marianne. “Marc kwam me helpen en heeft me naar het ziekenhuis gebracht. Hij is echt mijn reddende engel geweest!”

Na al die jaren

Inmiddels werken de dames niet meer in de friettent. Marianne is doktersassistente en Nicole heeft haar eigen nagelstudio. Toch is hun vriendschap weinig veranderd. “We doen nog steeds alles wat we vroeger ook deden”, vertelt Nicole. “Ook al hebben we het soms druk, we zorgen altijd dat we tijd maken voor elkaar.” “Soms denk ik: ik moet Nicole weer eens zien. Een paar minuten later staat ze dan opeens voor de deur”, vertelt Marianne. “We voelen dat op de een of andere manier aan!”

Het geheim

Het geheim van de jarenlange vriendschap? Er voor elkaar zijn! “Wij steunen elkaar door dik en dun”, vertelt Marianne. “Dat was vroeger zo en dat is nu nog steeds. Als er bijvoorbeeld iemand overlijdt, ga ik als eerste naar Nicole toe.” “En andersom is dat ook zo”, voegt Nicole toe.

Lees ook:

Meer in deze categorie

Helmonders

Ga naar “Voor het leven: 10 x bijzondere Helmondse vriendschappen”

Voor het leven: 10 x bijzondere Helmondse vriendschappen

Vrienden in Helmond
Ga naar “6 x deze Helmonders zie je regelmatig, maar ken je niet”

6 x deze Helmonders zie je regelmatig, maar ken je niet

Joeri van Beurden Muziekcafé Helmond
Ga naar “Het is bijna Nationale Broer- en Zusdag! Wij zoeken de leukste broers en zussen van Helmond”

Het is bijna Nationale Broer- en Zusdag! Wij zoeken de leukste broers en zussen van Helmond

In onze gids

Aanbiedingen

Ga naar “Hangmat polyester katoen assorti 290×100 cm van € 39,99 voor € 29,99”

Hangmat polyester katoen assorti 290×100 cm van € 39,99 voor € 29,99

  • Geldig t/m 31 december 2022
Ga naar “Huispak met legging M t/m XXL € 19,99”

Huispak met legging M t/m XXL € 19,99

  • Geldig t/m 9 oktober 2022
Ga naar “Teddy rugtas of shopper € 8,99”

Teddy rugtas of shopper € 8,99

  • Geldig t/m 2 oktober 2022
Ga naar “Jack & Jones hoodie € 17,99”

Jack & Jones hoodie € 17,99

  • Geldig t/m 2 oktober 2022
Ga naar “Huispak M t/m XXL € 19,99”

Huispak M t/m XXL € 19,99

  • Geldig t/m 9 oktober 2022