Helmond

×

indebuurt categorieën

Meer indebuurt

Service

Lekker zwijmelen: 5 x deze mensen kwamen voor de liefde naar Helmond

Door Marleen Smits 14 februari 2020

Valentijnsdag is dé dag van de liefde. Helmond wemelt van de mooie en romantische anekdotes. Wij deden een tijd geleden een oproep voor mensen die voor hun geliefde naar onze stad verkasten. Wij zetten vijf dromerige liefdesverhalen op een rij.

Page 1/5
⟵ swipe swipe ⟶

Via een chatroom

Een anoniempje: “Voor de liefde ben ik in 2009 verhuisd naar Helmond. We leerden elkaar kennen via een chatroom en kwamen er uiteindelijk achter dat we al jaren eerder met elkaar spraken via een andere website. Inmiddels kennen we elkaar ruim 11 jaar en zijn we dik negen jaar getrouwd. En we hebben twee kinderen.”

Een potje rikken

Marij schrijft: “18 jaar geleden halsoverkop voor de liefde van mijn leven verhuisd vanuit Tilburg. We hebben elkaar leren kennen met een potje rikken op internet. Voor die tijd echt NOT done. Waar nu mensen elkaar vaak leren kennen via internet was het bij ons vooral raar en veroordeelde bijna iedereen het. We zijn nog steeds keigelukkig getrouwd.”

Waar Hyves al niet goed voor was

Herbert heeft ook een mooi verhaal: “Ik ben een geboren Utrechter. Als kind gingen we met ons gezin altijd naar Brabant op vakantie. Omdat we elk jaar weer terugkwamen, hadden we op den duur een leuke vriendenclub daar. Mijn vriendin hoorde daar ook bij. Niet dat ze me toen zag staan hoor! Ik ben twee jaar jonger.”

“Twintig jaar later zei iemand mijn huidige vriendin: “Heb je gezien dat Herbert ook Hyves heeft?” Dat bestond toen nog. Mijn vriendin zocht me op en we raakte weer aan de praat. Zij stond op het punt van verhuizen. Ik stelde voor om te helpen met de verhuizing. De vonk sloeg nog niet direct over, maar we vonden elkaar wel erg leuk. We zijn een paar keer gaan daten en op een dag hebben we toch maar toegegeven dat we het allebei iets meer dan gewoon leuk vonden. Dit is inmiddels 11 jaar geleden. Ik woon alweer tien jaar in Helmond.”

Zoektocht op Valentijnsdag

Sandra deelt haar verhaal: “Ik heb Leroy dik drie jaar geleden leren kennen via Tinder. Onze eerste date was bij hem thuis, tijdens een potje risk met zijn twee beste vrienden. Leroy vertelde ze dat wij al langer aan het daten waren, maar dat dit de eerste keer bij hem thuis was. Lekker handig voor hem, want ik werd ‘overhoord’ door zijn twee vrienden, en hij zat braaf te knikken.”

“Na een paar uurtjes toch maar verteld dat dit onze eerste date was. De eerste vijf maanden ging ik drie keer per week met mijn reiskoffertje op en neer tussen mijn appartementje in Valkenswaard en zijn appartement in Helmond. Toen, op Valentijnsdag, kreeg ik een zoektocht met lieve kaartjes door het huis, met de uiteindelijke vraag of ik bij hem in wilde trekken. Een maand later begon ons leven samen in Helmond.”

Van latrelatie naar samenwonen

Claudia schrijft: “Tien jaar geleden leerden Jan-Willem en ik elkaar via internet kennen. Ik woonde nog in Oisterwijk en hij in Helmond. Na een tijdje pendelen tussen Oisterwijk-Vught en Helmond kwam de overweging om samen te gaan wonen. Ik had een huurwoning en hij een koopwoning. Tja, dan moet je keuzes maken. Ik ben alweer 8,5 jaar geleden in Helmond gaan wonen, want we wilden toch graag met elkaar verder. Dus ja: vanwege de liefde hier komen wonen.”

Lees ook:

de-bundertjes-helmond-017

Eerste date? Op deze 5 plekken in Helmond móet de vonk wel overslaan!

Spannend, zo’n eerste date! Je hebt er zin in, maar wat ga je doen en waar ga je naartoe? We haalden...
Audrey Anthony

Helmonds koppel kan een complete bruiloft winnen: ‘Het was liefde op het eerste gezicht’

Het is de droom van veel vrouwen: een sprookjesbruiloft met alles erop en eraan. Voor Audrey van de ...

Sprookjesachtig mooi: 7 x bruiloften in Helmond

Hoe fijn is het om zo nu en dan even weg dromen over het in het huwelijksbootje treden met jouw prin...
Page 1/5
⟵ swipe swipe ⟶

adv.