Helmond

×

indebuurt categorieën

Meer indebuurt

Service

Zussen Anne en Eva openden een deeltuin: ‘Hiervoor kwamen we terug naar onze ouders’

Door Marleen van Amstel-Smits 10 augustus 2020

De zussen Anne (44) en Eva (40) Brink zijn sinds een aantal maanden weer terug in hun hometown Helmond. Anne verbleef in India en Eva woonde in Spanje op het moment dat de coronacrisis uitbrak. Ze besloten allebei om terug te gaan naar hun ouders en openden daar de deeltuin Ons Nieuwe Normaal.

Allereerst: wat is een deeltuin eigenlijk? In het geval van Ons Nieuwe Normaal is het de tuin van de ouders van Anne en Eva aan de Wolfsputten 4a. Hier verzorgen de zussen onder andere kinderactiviteiten, yogalessen en zweethutsessies én er staat tijdelijk een foodtruck voor een hapje en een drankje.

Tekst loopt door onder de foto

Deeltuin ons nieuwe normaal
Foto: indebuurt

Leven op een stukje grond

Eva: “Wij hebben allebei een soortgelijke wens: ergens een stukje grond om een leven op te bouwen, al dan niet met andere mensen. Toen het coronavirus de wereld in kwam, dachten we allebei na over wat nu écht belangrijk is. De uitkomst: familie. Daarom kwamen we allebei terug naar onze ouders in Helmond.”

Tekst loopt door onder de foto

Deeltuin ons nieuwe normaal
Foto: indebuurt

Helemaal tot jezelf komen

In overleg met hun vader en moeder, kwamen Anne en Eva op het idee om een ‘deeltuin’ te openen bij het ouderlijk huis. “Een plek om even helemaal tot jezelf te komen”, vertelt Anne. “Om de rust en de natuur te ervaren. Voor ons is het een win-winsituatie: onze droom komt uit én we zijn veel bij onze ouders.” Wat de vader en moeder van de deeltuin vinden? Eva: “Ze vinden het vooral fijn dat wij weer thuis zijn en dat we kunnen helpen met klusjes.”

Tekst loopt door onder de foto

Deeltuin ons nieuwe normaal
Foto: indebuurt

Hut bouwen

Achterin de tuin staan twee caravans. ‘Verboden terrein’ voor het publiek, want hier staan de caravans waar Anne en Eva overnachten. Gasten mogen in de rest van de tuin overal komen. Even liggen in het gras, met een verrekijker naar de vogels kijken op een bankje of een hut bouwen: het kan allemaal. “Het is heel leuk om te zien hoeveel verschillende mensen hierop afkomen”, zegt Anne. “Laatst was er bijvoorbeeld een meisje die thuis blijkbaar onhandelbaar was. Hier kwam ze helemaal tot rust. De natuur en het groen doet de mens goed.”

Tekst loopt door onder de foto

Deeltuin ons nieuwe normaal
Foto: indebuurt

Toekomst van de deeltuin

Wat zijn de verdere plannen met de deeltuin? Tot halverwege augustus staat de foodtruck er nog en kunnen mensen genieten in de theetuin en van de zelfgemaakte taarten en lekkernijen. De laatste twee weekenden van de maand is de tuin gesloten. “Waar het vanaf september precies heengaat weten we nog niet. Wat al wel zeker is: vanaf september komt een grote yurt [een ronde tent, red.] in de tuin voor yoga lessen en we gaan door met kinderactiviteiten, zweethutceremonies en yogalessen. Tijdens deze maanden genieten we vooral van elkaar, onze ouders, onze gasten en al het moois wat aan het ontstaan is.”

Tekst loopt door onder de fotogalerij

Foto: indebuurt
Foto: indebuurt
Foto: indebuurt
Foto: indebuurt
Foto: indebuurt
Foto: indebuurt

Check de Facebookpagina van deeltuin Ons Nieuwe Normaal voor meer informatie en activiteiten.

Ken je ook een Helmonder met een bijzonder verhaal? Of denk je: hé, ik heb ook iets interessants te vertellen? Oftewel: wie moet Helmonder van de week worden? Laat het ons weten via [email protected].

Lees ook:

Mijn Kleine

Deze dames helpen Helmondse minima: ‘Sommige verhalen zijn hartverscheurend’

Helmonders die weinig te besteden hebben, kunnen terecht bij Mijn Kleine voor kleding, speelgoed, me...
Mike van Poppel

Mike ruimt op in Helmond: ‘Een zwembroek, nagelknipper en Chinese rijsttafel’

Ken je de actie 'Helmond Skon' al? Het initiatief van Martin van Stiphout ontstond zo'n anderhalf ja...
Mini-bieb De Specht 004

Chantal maakte een Minibieb: ‘Ik lees zelf niet eens veel!’

Je hebt ze vast weleens gezien: kleine 'huisjes' op een paal waarin boeken staan. Deze Minibiebs sta...

adv.