Yasmine laat het dagelijks leven in Helmond zien via haar toffe Instagramaccount EverydayHelmond

Door Marleen Smits 22 april 2019

Probeer Helmond eens te omschrijven? Dat lukt je waarschijnlijk niet in een paar zinnen. En bovendien: een foto zegt meer dan duizend woorden! Yasmine Youssef vindt dat ook en daarom startte ze 2,5 jaar geleden haar Instagramaccount EverydayHelmond. Honderden volgers genieten van de prachtige foto’s.

Yasmine is geboren en opgegroeid in Egypte en woont sinds een aantal jaar in Helmond. “Ik wilde mijn familie laten zien hoe de stad is. Maar ik vond nergens echt leuke foto’s. In Egypte is ‘Everyday’ al heel lang een trend, bijvoorbeeld EverydayCairo. Via die term laten veel mensen op Instagram zien hoe een bepaalde plek eruit ziet. Voor Helmond was er nog niet zo’n account, dus ik besloot in dat gat te springen”, zegt Yasmine.

Missie

Wat is nu het doel van zo’n account? “Eigenlijk is dat heel simpel: Helmond laten zien door de ogen van Helmonders. Foto’s spreken denk ik meer aan dan teksten als je een beeld wil geven van een bepaalde stad. Het onderwerp is dan nog niet eens zo belangrijk. Het kan bijvoorbeeld een foto zijn van een bepaald gebouw, een simpel straatbeeld of een kiekje van een evenement zoals carnaval.”

Fotografen

Yasmine maakt dankbaar gebruik van Helmondse fotografen die afbeeldingen plaatsen op het platform. Ze legt uit hoe dat werkt: “Steeds meer Instagrammers plaatsen foto’s met #EverydayHelmond. Op die manier kan ik ze makkelijker vinden en de afbeeldingen doorplaatsen op mijn account. Ik kies de beste foto’s en zet er minstens één per dag online. Ik ben heel blij dat fotografen mij steunen, vooral accounts als Joohnya en Shinysfoodphotography maken supermooie foto’s. En ja, soms plaats ik ook afbeeldingen die ik zelf maak.”

Steeds populairder

Inmiddels heeft Yasmine al ruim achthonderd volgers. Dat aantal gaat gestaag omhoog: “In het begin kreeg ik misschien twee likes op een foto. Nu zijn dat er al snel honderd. Het is leuk om te zien hoeveel ik leer over Helmond door dit te doen. Ik wist bijvoorbeeld helemaal niet wat het Speelhuis was, of wat er gebeurde in het Kasteel van Sinterklaas. Dankzij EverydayHelmond leer ik nieuwe plekken kennen én ik kom in contact met andere mensen uit de stad, waardoor ook mijn sociale leven hier steeds beter wordt. Ik voel me hier zo thuis dat ik local guide ben op Google, waardoor andere mensen weer van mij kunnen leren over Helmond.”

Ken je ook een Helmonder met een bijzondere verhaal? Of denk je: hé, ik heb ook iets interessants te vertellen? Oftewel: wie moet Helmonder van de week worden? Laat het ons weten via [email protected].

Check ook:

Alex Maas fotografie

Deze Instagrammers posten regelmatig bizar mooie foto’s van Helmond en wil je dus volgen

Zo nu en dan een half uurtje (of langer) Instagrammen op hashtag Helmond is héél niet vervelend. Med...
Paul de Krom

Helmonder van de week Paul: ‘Ik laat zien hoe mooi Helmond is’

Paul de Krom (62) geniet van zijn prepensioen maar is niet van plan om achter de geraniums te zitten...
berry-van-aerle

Waarom we zo trots zijn op Helmond

Helmond is fantastisch, zoals we allemaal wel weten. We zijn trots op onze stad, om de meest uiteenl...

adv.