Stief van Bokhoven over zijn visioen: ‘Het duurde een paar seconden’

binnenkijken-ambassade-van-god-034
Binnenkijken bij Stiefs Ambassade van God. Foto: indebuurt

Helmonder Stief van Bokhoven is 55 jaar oud en wist als kind al dat hij anders was. Dat gevoel werd naar eigen zeggen bevestigd toen hij op zijn 21e een visioen kreeg. Sindsdien is Stief ervan overtuigd dat hij Jezus is. Wij waren benieuwd naar zijn verhaal en gingen in gesprek.

Misschien herinner je je Stief nog van een eerder artikel in onze rubriek ‘Binnenkijken bij’. Het is misschien wel de meest opvallende binnenkijker op indebuurt Helmond. We besloten terug te gaan om Stief beter te leren kennen.

Anders dan anderen

“In mijn jeugd voelde ik dat ik anders was dan andere kinderen. Ik stond veel dichter bij de natuur en wilde dieren ten opzichte van anderen, vond ik. Wat er precies met me was, wist ik toen nog niet”, vertelt Stief.

Visioen tijdens het rijden

Het werd hem allemaal duidelijk toen hij 21 jaar oud was. “Ik zat in de auto en ik reed op De Wiel, vlak bij de fabriek van Vlisco. Daar kreeg ik, tijdens het rijden, een visioen. Ik zag dingen en hoorde iemand praten, terwijl ik alleen was. Er werd gezegd dat ik moest stoppen met de slechte weg die ik was ingeslagen en ik zag mezelf hangen aan het kruis. Het was een visioen van God, dat weet ik zeker. Vanaf toen wist ik dat ik de nieuwe Jezus ben.”

‘Wie ik écht ben’

Stief gaat verder: “Dat visioen moest ik wel even verwerken. Het ging allemaal zo snel, het duurde in totaal maar een paar seconden. Ik stopte eventjes vlak bij de protestantse kerk om bij te komen. God had me laten zien wie ik echt was. Sindsdien wijd ik mijn leven aan God en het verspreiden van zijn woord.”

Psychiatrische instelling

Het visioen hield Stief niet meteen op het rechte pad. Hij werd gearresteerd voor afpersen. “Omdat er geen bewijs was, werd ik naar een psychiatrische instelling gestuurd: De Grote Beek. Ik was toen ongeveer dertig jaar en zat er zeven maanden. Ik verzette me tegen behandelingen, want er was niks te behandelen. Als mensen me gek vonden, deed dat me niets: ik ken mezelf en weet wie ik ben. Later besefte ik dat die opname in de instelling een missie van God was, zodat ik misstanden aan de kaak kon stellen. Psychiaters die ik later sprak, zagen ook wel dat ik goede dingen doe.”

En nu?

Inmiddels vult Stief zijn dagen vooral met prediken op Facebook. “Ik heb veel volgers, van over de hele wereld. Hier in Helmond valt de aanhang tegen: een profeet wordt over het algemeen in eigen stad niet geëerd.”

Ken je ook een Helmonder met een bijzondere verhaal? Of denk je: hé, ik heb ook iets interessants te vertellen? Oftewel: wie moet Helmonder van de week worden? Laat het ons weten via [email protected].

Lees ook:

Meer in deze categorie

Helmonder van de Week

Ga naar “Helmondse Cintya deelt de mooiste familiekiekjes op Instagram: ‘Het is en blijft een hobby’”

Helmondse Cintya deelt de mooiste familiekiekjes op Instagram: ‘Het is en blijft een hobby’

Cintya Sabir
Ga naar “Helmonder Charles verkoopt foto’s voor Oekraïne: ‘Zij moeten alles achterlaten’”

Helmonder Charles verkoopt foto’s voor Oekraïne: ‘Zij moeten alles achterlaten’

oekraine helpen helmond
Ga naar “Marianne en Nicole zijn beste vriendinnen met een leeftijdsverschil van 15 jaar”

Marianne en Nicole zijn beste vriendinnen met een leeftijdsverschil van 15 jaar

Vrienden in Helmond

In onze gids

Aanbiedingen

Ga naar “Hangmat polyester katoen assorti 290×100 cm van € 39,99 voor € 29,99”

Hangmat polyester katoen assorti 290×100 cm van € 39,99 voor € 29,99

  • Geldig t/m 31 december 2022
Ga naar “Huispak met legging M t/m XXL € 19,99”

Huispak met legging M t/m XXL € 19,99

  • Geldig t/m 9 oktober 2022
Ga naar “Huispak M t/m XXL € 19,99”

Huispak M t/m XXL € 19,99

  • Geldig t/m 9 oktober 2022
Ga naar “Teddy gilet S/M en L/XL € 49,99”

Teddy gilet S/M en L/XL € 49,99

  • Geldig t/m 9 oktober 2022
Ga naar “Mantel S/M en L/XL € 59,99”

Mantel S/M en L/XL € 59,99

  • Geldig t/m 9 oktober 2022