Helmond

×

indebuurt categorieën

Meer indebuurt

Service

Sterrenchef Jermain de Rozario: ‘Ik blijf een snotneus uit Helmond’

Door Marleen Smits 9 december 2019

Jermain de Rozario is megasuccesvol: zijn restaurant De Rozario viel al meerdere keren in de prijzen. Toch stijgt het succes niet naar zijn hoofd, zegt-ie zelf. “Ik heb steeds meer vertrouwen in mezelf, maar ik ben zeker niet arrogant.”

Een Michelinster, een covershoot voor Linda magazine, een hoge waardering van Gault&Millau en de Lekkergids, deelname aan tv-programma’s: het kan niet op voor deze rasechte Helmondse chef-kok. “Dat is allemaal leuk en aardig, maar daardoor verander ik niet als persoon. Ik hoef niet zozeer met m’n kop in de bladen. Natuurlijk zeg ik ‘ja’ als ik een fotoshoot mag doen met collegachefs Sergio Herman en Joris Bijdendijk. Dat is gewoon een grote eer.”

Lekker naar de Mac

Jermain kookt de sterren van de hemel. Verrassend: hij geniet zelf vooral van fastfood. “Ooit trakteerde ik mijn personeel op McDonald’s. Toen liep ik met volle zakken over straat. Heerlijk! Als ik naar de friettent ga, bestel ik het liefst een viandel speciaal. Of als ik ben gaan stappen: een kapsalon. Een dag later heb ik een kater en heb ik spijt van die vette hap!” Waar hij zelf het liefst uiteten gaat in Helmond? “Dan ga ik voor Roka voor de kreeft, 33 Good Food om hapjes te delen met mijn tafelgenoten of de Warande vanwege het prachtige terras.”

Doe gewoon normaal

Het lijkt het levensmotto van Jermain: doe maar gewoon normaal. “Je moet jezelf niet al te serieus nemen. Ik ben en blijf die snotneus uit Helmond. In de loop der jaren ben ik niks veranderd, ik hoop alleen dat ik wat volwassener ben nu. Dat moet ook wel, want ik heb de verantwoordelijkheid over mijn medewerkers. Zij verdienen trouwens wel iets meer credits. Ik sta zelf altijd in de spotlights, maar zonder het personeel zou ik nooit staan waar ik nu sta.”

Familieman Jermain

Jermain besteedt niet alleen tijd aan zijn bedrijf, maar ook aan zijn gezin. “Dat is voor mij het allerbelangrijkste: mijn kinderen staan op nummer één. Daarna komt de zaak en ja, daarna komt pas mijn vriendin. Maar het draait allemaal om de kinderen. Als mijn zoontje zou zeggen dat ik moet stoppen met mijn bedrijf, zou ik dat meteen doen zonder er nog een keer over na te denken.”

Ken je ook een Helmonder met een bijzondere verhaal? Of denk je: hé, ik heb ook iets interessants te vertellen? Oftewel: wie moet Helmonder van de week worden? Laat het ons weten via [email protected].

Lees ook:

Pieter Geeven beerfan from helmond 003 (1)

Helmonder Pieter bereikt duizenden mensen op Instagram met zijn posts over… bier!

Pieter Geeven (47) uit Helmond is vast niet de enige met deze passie: speciaalbier. Maar een Instagr...
Bas Knapen architect

Architect Bas: ‘Helmond heeft nog geen écht iconisch gebouw’

Onze stad bulkt van de bijzondere panden: Het Speelhuis, de Cacaofabriek, het kasteel en natuurlijk ...
Marjan van Loon

Powervrouw Marjan van Loon is directeur van Shell: ‘Mijn jeugd in Helmond was heerlijk’

Wij van indebuurt Helmond spreken iedere week iemand uit de stad. Dat kan iedereen zijn: een wijksch...

adv.