Helmond

×

indebuurt categorieën

Meer indebuurt

Service

Rosanna maakt supermooie schetsen van Helmond: ‘Ik neem de tijd om de schoonheid te zien’

Door Marleen Smits 16 september 2019

Je laten inspireren door onze stad: Rosanna Gaddoni doet niet anders. Ze komt uit Italië en woont inmiddels twee jaar in Helmond. “Ik hoor weleens mensen zeggen dat Helmond lelijk is, maar daar ben ik het absoluut niet mee eens.”

Rosanna was altijd al bezig met kunst. Nu richt ze zich vooral op het maken van prachtige portretten, abstracte schilderijen en soms maakt ze nog schetsen van de stad. “Dan ga ik zomaar ergens zitten om te tekenen. Ik heb nog lang niet de hele stad geschetst en steeds ontdek ik weer nieuwe plekjes. Mijn favorieten tot nu toe? Pfoe, dat zijn er een hoop: Het Speelhuis, de kubuswoningen, de oude toren in Stiphout, het Ketsegangske, het kasteel. Te veel om op te noemen eigenlijk. Het belangrijkste is dat je de tijd neemt om de schoonheid te zien.”

Verlegen

Voorbijgangers zijn vaak nieuwsgierig als ze Rosanna zien tekenen. “Het komt regelmatig voor dat iemand even over mijn schouder kijkt naar mijn kladblok. Ik merkte dat laatst vooral op het terras aan de haven: de ober kwam steeds eventjes blieken. Dat is leuk, maar ik word er eerlijk gezegd best verlegen van. Het liefst praat ik met niemand als ik aan het tekenen ben. Pas als ik me focus, is het resultaat goed.”

Levensecht

De laatste tijd maakt Rosanna vooral portretten. “Mijn Instagramvolgers houden daarvan en ik vind het ook tof om te maken. Het is heel direct, je ziet emoties en het raakt mensen. Ik zie het als een soort onderzoek naar mensen.” Sommige portretten zijn zó levensecht dat het bijna foto’s zijn. Wat is Rosanna’s geheim? “Negentig procent van talent is zweet. Oftewel: vooral heel veel oefenen.”

View this post on Instagram

“It is far harder to kill a phantom than a reality.” Virginia Woolf, The Death of the Moth and Other – – – What is that scary thing behind the door? a big monster or a little dog barking? Until the door is not open, we can fear the worst. How many times I was fearing the most catastrophic scenarios and after facing them I realized how silly I was worrying all the time for nothing! Fear is like an air balloon, the moment we face it, it's like putting a needle and deflate it. It takes courage to face our fears but the reward is the sweetest ever: freedom! – – #rosannagaddoni #cretacolor #strathmore #charcoal #charcoalart #charcoalartist #charcoalportrait #pencils #pencilportrait #pencilwork #kunst #portraitdrawing #portret #portraitart #portraitart #portraitstudy #charcoaldrawing #ritratto #graphite #graphiteart #graphiteportrait #graphitedrawing #aportrait #worldofpencils #artsy #arts #portraitcommission #artworks_portrait #artofdrawing #drawingartist Portraitstudy based on a picture made with charcoal @cretacoloraustria on @strathmoreart paper.

A post shared by Rosanna Gaddoni ~ FINEAЯTS (@rosannagaddoni) on

Project met Helmonders

“Wat voor mij kenmerkend is voor Helmond zijn de mensen”, zegt Rosanna. “Het is een bijzonder volkje, in de positieve zin. Daarom wil ik binnenkort een nieuw kunstproject opstarten met de insteek: ‘waarom voelen mensen zich Helmonds?'” Rosanna is al veel bezig met het maken van portretten en wil dat combineren met haar passie voor de stad.

“Het zou mooi zijn als ik een reeks portretten kan maken. Hopelijk zijn Helmonders daar enthousiast over en nemen ze contact met me op. Het is dan de bedoeling dat ze bij me langskomen, zodat ik heel veel foto’s kan maken. Pas later begin ik met tekenen.” Wil je jezelf laten portretteren door Rosanna? Je kunt haar mailen via [email protected]

Ken je ook een Helmonder met een bijzondere verhaal? Of denk je: hé, ik heb ook iets interessants te vertellen? Oftewel: wie moet Helmonder van de week worden? Laat het ons weten via [email protected].

Lees ook:

Influencer Odin

Elles (26) is manager van een heel bijzondere influencer: Odin, een hond met 7425 volgers

De Helmonder van deze week is... een hond. En niet zomaar een hond. Hij is een legende op Instagram....

Bo is Helmonds populairste politieagent: ‘Ik wil geen k*twout zijn’

Op Instagram heeft Bo Bouwmans (30) een hoop fans: 2777 and counting. Zij gebruikt haar account voor...
Antoinette

Antoinette houdt de straten van Helmond schoon: ‘Ik vond vorige week twee dode puppy’s’

Als milieumedewerker is Antoinette Eijfferts (55) een bekend gezicht in de wijk Rijpelberg. Ze doet ...

adv.