Peter is dé Helmondse Captain Jack Sparrow: ‘Naar de wc gaan duurt een half uur’

Door Marleen Smits 3 december 2018

Zeg je Johnny Depp, dan zeg je Jack Sparrow. Of, om het helemaal goed te doen: Captain Jack Sparrow. Wist je dat we in Helmond onze eigen ‘Johnny Nepp’ hebben? Het is de alias van Peter van Hoof die zich al jarenlang uitdost als de kapitein van de Black Pearl.

Een soort CliniClown

Hoe komt Peter erbij om al die moeite te doen? “Jaren geleden zag ik een filmpje waarin Johnny Depp verkleed als Jack naar kinderen in het ziekenhuis ging. Als een soort CliniClown. Zelf werk ik als woonbegeleider en ik dacht meteen: ‘dat ga ik ook doen.’ Het begon heel klein met een simpel carnavalskostuum. Inmiddels is het zo erg uitgegroeid dat ik optreed in bioscopen, bij kinderfeestjes en met openingen.”

Tekst loopt door onder de foto

Peter van Hoof
Zo ziet Peter eruit in het dagelijks leven. Foto: eigen foto Peter

Tot in detail

Peter wil ‘in karakter’ zoveel mogelijk op Captain Jack Sparrow lijken. “Als ik weet dat ik binnenkort een klus heb, dan laat ik alvast mijn snor en sik groeien. Dat haar moet echt zijn, ik houd niet van plaksnorren. Verder is mijn kostuum tot in detail uitgewerkt. De dreadlocks zijn gemaakt door een pruikenmaker en ik plak iedere keer een nieuwe tatoeage op mijn arm. De laarzen kan ik bijvoorbeeld niet bij een gewone schoenenwinkel halen, omdat daar vaak een rits inzit. In de tijd van Captain Jack Sparrow waren er nog geen ritsen. Over alles is nagedacht. Ja, dat is behoorlijk duur, maar dan kom ik natuurlijk ook niet met een carnavalskostuum aanzetten. Het is vooral zwaar en er zijn veel accessoires. Even naar de wc gaan duurt al snel een half uur.”

Twitter ontploft

In het dagelijks leven lijkt Peter ook op Johnny Depp. Hij heeft halflang, blond haar en vaak dezelfde gezichtsbeharing. “Ik was eens op vakantie in Portugal en daar miezerde het een beetje dus ik droeg een hoedje. De mensen daar dachten écht dat Johnny er rondliep. Twitter ontplofte. Dan kan ik niet meer ‘normaal’ over straat. Mensen spreken me constant aan en vragen of ik met ze op de foto wil.”

Tekst loopt door onder de foto

Peter van Hoof als Jack Sparrow met Johnny Depp
Een bijzondere ontmoeting! Foto: eigen foto Peter

Johnny Depp ontmoeten

Een paar maanden geleden trad Johnny Depp op met zijn band Hollywood Vampires in Duitsland. “Dat was voor mij de uitgelezen kans om hem te ontmoeten. Natuurlijk ging ik volledig als Captain Jack. Die ontmoeting was heel bijzonder. Johnny reageerde ludiek met ‘Ken ik jou niet ergens van?’ Hij was heel erg blij dat ik het karakter levend houd voor de mensen. Zijn goedkeuring heb ik.”

Ken je ook een Helmonder met een bijzondere verhaal? Of denk je: hé, ik heb ook iets interessants te vertellen? Oftewel: wie moet Helmonder van de week worden? Laat het ons weten via [email protected].

Lees ook:

jordy-van-leeuwen-scare-actor-001

Helmonder van de week Jordy is scare actor: ‘Ik kies mijn slachtoffers zorgvuldig’

Nog even en het is weer Halloween! Voor Helmonder Jordy van Leeuwen (20) is het dé tijd van het jaar...
geert-blenckers

Helmonder van de week Geert Blenckers: ‘Er komt een groot, nieuw evenement in de stad’

Geert Blenckers is dé man achter de Kasteeltuinconcerten, de Bluesroute, kermisconcerten en nog veel...
sjaan-van-os-kapsalon-koep-1

Sjaan is eigenaar van de beste kapsalon in Helmond: ‘Ik ben zo ontzettend trots’

Sjaan van Os (49) runt Kapsalon Koep en pas geleden werd deze zaak door onze lezers uitgeroepen tot ...

adv.