Helmond

×

indebuurt categorieën

Meer indebuurt

Service

Karine runt de beste schoonheidssalon van Helmond: ‘Dat had ik niet verwacht’

Door Marleen van Amstel-Smits 11 februari 2019

Karine Hammecher is de trotse eigenaresse van Beauty Centre Perfect. Volgens onze lezers is dit de beste schoonheidssalon van Helmond! Wij waren natuurlijk benieuwd naar de salon en we spraken af met Karine.

Machtig mooi

Al van jongs af aan is Karine gefascineerd door haar beroep. “Mijn moeder had vroeger een schoonheidsspecialiste aan huis. Ik was nog heel jong, maar vond het machtig mooi hoe die vrouw haar werk deed. Het heeft me nooit losgelaten en ik wist toen al: ‘Dit wil ik later ook.'”

Van inkoper tot schoonheidsspecialiste

Karine ging naar het Dr.-Knippenbergcollege. Haar decaan adviseerde haar om HBO-onderwijs te doen of naar de universiteit te gaan. “Dat wilde ik natuurlijk niet. Mijn decaan werd zelfs boos toen ik weigerde. Mijn ouders konden de dure particuliere schoonheidsopleiding niet betalen, dus ging ik na de middelbare school werken bij Philips. Dat was een goede baan: ik was internationaal inkoper. Maar mijn passie lag ergens anders. Dat werk deed ik eigenlijk alleen om mijn droomstudie te betalen.”

Tientallen jaren

In 1989 studeerde Karine af van de opleiding tot schoonheidsspecialiste en een jaar later startte ze haar eigen bedrijf aan huis. Haar klanten waarderen haar ervaring enorm. “Ik heb de zaak al zo lang en al die tijd heb ik bijscholing gehad. Inmiddels geef ik zelf trainingen aan collega’s.”

Aan de zijlijn van een leven

Wat ze zelf het mooiste vindt aan haar werk? “Dat ik als toeschouwer mag meekijken naar iemands leven. Ik sta als het ware aan de zijlijn. Veel klanten vertellen verhalen over wat ze meemaken en dat is heel fijn. Je bouwt toch een band op met mensen die regelmatig komen. Dat moet ook wel, want ik heb best intens contact met mijn klanten, letterlijk. Het is heel belangrijk dat ze me vertrouwen als ik ze bijvoorbeeld aanraak, dan moeten ze op hun gemak zijn.”

Pensioen? Geen denken aan!

Karine is nog altijd dolblij met haar baan en het verveelt haar geen seconde: “Ik krijg enorm veel energie van de mensen. Ze zijn altijd vrolijk als ze hier komen, dus iedere behandeling is weer een feestje. Het is vooral grappig dat allerlei soorten mensen komen: bouwvakkers, tieners en ook oude dames van 90 jaar. Dat maakt me gelukkig. Ik moet niet denken aan pensioen. Als het kan, doe ik dit werk als ik tachtig jaar oud ben nog steeds.”

Ken je ook een Helmonder met een bijzondere verhaal? Of denk je: hé, ik heb ook iets interessants te vertellen? Oftewel: wie moet Helmonder van de week worden? Laat het ons weten via [email protected].


Meer over Beauty Centre Perfect ontdekken?

Beauty Centre Perfect beauty en wellness

Geopend08:00 - 20:00

Rupelstraat 12, Helmond

Bekijk meer:beauty en wellness

Lees ook:

sjaan-van-os-kapsalon-koep-1

Sjaan is eigenaar van de beste kapsalon in Helmond: ‘Ik ben zo ontzettend trots’

Sjaan van Os (49) runt Kapsalon Koep en pas geleden werd deze zaak door onze lezers uitgeroepen tot ...
Olaf & Christel

[VIDEO] Olaf en Christel hebben de beste cafetaria van Helmond en dit is hun geheim

Weet je nog? Eerder dit jaar hielden we de verkiezing voor beste snackbar van Helmond. Cafetaria Ola...

adv.