Judith rijdt rond in misschien wel het meest opvallende busje van Helmond

Door Marleen Smits 13 mei 2019

Je hebt ‘m misschien weleens zien staan bij het Piet Blomplein, of al rijdend door de stad: dit opvallende hippiebusje. Daar móet wel een bijzonder verhaal achter zitten, toch? We kwamen erachter dat Judith Penninx de eigenaar is en spraken met haar af.

“Als je iets heel hard wenst, gebeurt het ook”, is zo’n beetje het levensmotto van Judith. Dat principe geldt ook voor haar opmerkelijke voertuig. Ze legt uit: “Ik wilde al heel lang een campertje die mensen zou opvrolijken. Deze stond te koop in Amsterdam en na wat onderhandelen kocht ik ‘m.”

Tekst loopt door onder de foto

Hippiebusje Helmond 003
De bank is uitklapbaar en dan is het een bed. Foto: indebuurt

Vrolijke kleuren

Judith is niet zelf aan de slag gegaan met verfkwasten. De kleuren zaten er al op. “Dat was precies wat ik wilde. Het past perfect bij mij en ik zou het zelf niet anders doen. Ja, het trekt nogal bekijks, maar dat is alleen maar leuk. Eigenlijk reageert iedereen er positief op. Een man vertelde me ooit dat hij altijd moet lachen als-ie mijn busje ziet en daar word ík dan weer blij van, dan is mijn doel behaald.”

Tekst loopt door onder de foto

Hippiebusje Helmond 004
Ook de binnenkant is vrolijk en gezellig. Foto: indebuurt

Geïmproviseerd gras

Niet alleen de buitenkant, maar ook de binnenkant van de hippiebus is bijzonder. Heb je bijvoorbeeld weleens door de voorruit gekeken? Daar liggen plastic grasmatten en het dashboard is groen geschilderd. Op het gras zien we allerlei kleine spulletjes: stenen, veren en takjes. “Dat zijn een soort souvenirs. Ik geef workshops, healings en massages en veel mensen weten daarom dat ik gek ben op de natuur, dus ik vind regelmatig een ‘cadeautje’ onder mijn ruitenwissers.”

Tekst loopt door onder de foto

Hippiebusje Helmond 006
Het dashboard. Foto: indebuurt

Alles erop en eraan

De camper is uitgerust met kastjes, een ingebouwde gereedschapskist en een bank die je in een mum van tijd verandert in een bed. Judith: “Ik kan zo in de auto stappen en overnachten waar ik maar wil. Vooral met festivals is dat heel handig. Dan zie ik mensen vaak klooien met tenten, terwijl ik alleen maar mijn bus nodig hebt. Als mijn drie kinderen meegaan, slaapt de jongste bij mij in bed en de oudste twee in een tentje. Die tripjes zijn altijd heel gezellig. Voor mij is dit een ultiem gevoel van vrijheid.”

Ken je ook een Helmonder met een bijzondere verhaal? Of denk je: hé, ik heb ook iets interessants te vertellen? Oftewel: wie moet Helmonder van de week worden? Laat het ons weten via [email protected].

Check ook:

Tommie Niessen (1)

Helmonder Tommie heeft ruim 60.000 volgers: ‘Mensen herkennen me steeds vaker op straat’

Het leven van de Helmondse zorgblogger Tommie Niessen lijkt nogal hectisch. Hij is net verhuisd, kri...
Typhoon vliegveld Helmond

Helmonder Jeroen is gefascineerd door WO II: ‘Hopelijk liggen er nog dagboeken op zolders’

We vieren in Nederland komend weekend de bevrijding van de Tweede Wereldoorlog. Helmonder Jeroen Kop...
Oleksandra Boeketopteeten 001

Oleksandra maakt bijzondere boeketten van groenten en fruit: ‘Ik ben de eerste in Nederland’

De Helmondse Oleksandra Provozina (33) kan verliefd worden op een paprika. Oké, dat klinkt misschien...

adv.