Helmond

×

indebuurt categorieën

Meer indebuurt

Service

‘Superparent’ Patrick leerde al duizend vaders om haren te vlechten

Door Marleen Smits 22 juli 2019

De haren van je dochter vlechten is vaak een klusje voor mama, toch? Helmonder Patrick van Hoof, ook wel bekend als Superparent, denkt daar anders over: “Het is juist voor een vader een goed moment om quality time door te brengen met je dochter.”

Patrick is sinds 2013 een alleenstaande vader. Pas jaren later begon hij met vlechten. “Uit frustratie. Mijn dochters (nu 8 en 10, red.) vroegen me of ik hun kapsel wilde doen. Ik keek veel filmpjes op YouTube om te leren vlechten, maar dat werkte steeds niet. Die video’s gingen veel te snel en ik moest ze zo ongeveer iedere seconde pauzeren voor de volgende stap.” En dus ging Patrick op zoek naar een workshop. Tevergeefs: “Ik vond niks. Toen besloot ik om contact op te nemen met kappers en ik kwam terecht in Mierlo-Hout. Daar zeiden ze: ‘Wanneer je tien vaders bij elkaar hebt, kunnen we een workshop doen’. Daar begon het allemaal.”

Superparent

Die workshop zat binnen no-time vol en dat was voor Patrick reden genoeg om de workshops uit te breiden. In 2016 startte hij ‘Superparent’: onder die naam verzorgt hij nu zélf workshops haren vlechten aan vaders. “Die naam is eigenlijk meer sarcastisch bedoeld. Ik vind mezelf geen superouder, maar ik doe wel altijd mijn best. Ik ben heel betrokken bij de opvoeding van mijn dochters en zeg wel twintig keer op een dag hoeveel ik van ze hou.”

Tekst loopt door onder de foto

Posted by Superparent on Thursday, February 7, 2019

 

Traditionele rolverdeling

Patrick hoopt dat hij met zijn workshops iets kan veranderen: “Ik wil de traditionele rolverdeling wat omdraaien. Normaal gesproken zijn moeders bezig met haarverzorging, maar volgens mij is dat een taak van allebei de ouders. Mijn dochters vinden het nog steeds leuk als ik hun haren vlecht, hoewel de oudste dat nu vaak zelf doet.”

Het gaat niet om het vlechten

Iedere twee maanden geeft Patrick een workshop aan vaders. “Daar krijg ik heel veel energie van. Het voelt goed dat ik kan helpen door zoiets simpels. En uiteindelijk gaat het natuurlijk niet om het vlechten, maar om tijd doorbrengen met je dochter.” Patricks idee slaat aan: inmiddels hielp hij al meer dan duizend vaders. Wat zijn uiteindelijke doel is? “Nou, het hoeft geen fulltime baan te zijn. Ik heb het nog prima naar mijn zin als ICT-medewerker bij de Grote Beek. Ik hoop dat vaders dankzij de workshops meer betrokken zijn bij de opvoeding van de kinderen. Als over een paar jaar iedereen weet wat ‘Superparent’ is, ben ik heel blij.”

Ken je ook een Helmonder met een bijzondere verhaal? Of denk je: hé, ik heb ook iets interessants te vertellen? Oftewel: wie moet Helmonder van de week worden? Laat het ons weten via [email protected].

Lees ook:

Adrie van den Nieuwenhof

Helmonder Adrie is senior model: ‘Ik heb geluk met mijn maten en zie er apart uit’

Adrie van den Nieuwenhof (44) uit Helmond is een echte creatieveling. Hij schildert, maakt keramiek ...
Macey fit Instagram 001

Fitgirl Macey heeft 20.000 volgers op Instagram: ‘Vroeger sloeg ik door met sporten’

Macey Heusch (21) uit Helmond gaat lekker op Instagram. Ze verzamelde in ongeveer drie jaar tijd bij...
Eugène Plessen 002

Eugène is Helmonder bij begeerte: ‘Ik smul van alles wat Helmonds is’

Weet je nog? Een tijdje geleden vroegen we jullie aan wie je moest denken bij de term 'typische Helm...

adv.