Helmond

×

indebuurt categorieën

Meer indebuurt

Service

Helmonder Tommie heeft ruim 60.000 volgers: ‘Mensen herkennen me steeds vaker op straat’

Door Marleen van Amstel-Smits 6 mei 2019

Het leven van de Helmondse zorgblogger Tommie Niessen lijkt nogal hectisch. Hij is net verhuisd, krijgt dit jaar met zijn vriendin zijn eerste kindje en is bezig met een tweede boek. Toch is hij de rust zelve: “Nu is het juist weer wat relaxter.”

Tommie bracht in september zijn eerste boek ‘Tommie in de zorg’ uit: een bundel met onder andere teksten van zijn blog. Dat sloeg aan bij lezers. Er zijn al ongeveer 25.000 exemplaren verkocht en het aantal volgers op Facebook groeide tot ruim 60.000. Ter vergelijking: een jaar geleden waren dat er bijna 35.000.

Durven nee te zeggen

Na het uitbrengen van zijn boek werd er veel aan Tommie getrokken. “Ik werk gewoon nog als verpleegkundige in de wijk, toen ook. Dan had ik bijvoorbeeld ochtenddienst en moest ik daarna meteen naar Amsterdam om aan te schuiven bij RTL Late Night. In die periode was ik vaak heel moe, maar het was het waard. Je werkt zo hard aan een boek en dat het wordt gezien, is een heel fijn gevoel. Inmiddels is het iets rustiger. Daar zorg ik zelf ook wel voor door vaker ‘nee’ te zeggen.”

Tekst loopt door onder de video

Handtekeningen uitdelen

We mogen Tommie best een bekende Helmonder noemen, toch? Maar niet alleen bij ons, maar ook in de rest van Nederland herkennen ze hem steeds vaker. “Dan vragen ze: ‘jij bent toch die jongen van dat boekje’. Vaak willen ze dan met me op de foto of dat ik hun boek signeer. Ik ben er nu wel aan gewend. Het is ook gewoon leuk, want daardoor weet ik dat mensen mijn boek waarderen. Ik hoor vaak van collega-verpleegkundigen dat ze blij zijn met iets positiefs over ons werk. En dat begrijp ik: we zeuren met z’n allen al vaak genoeg over de zorg.”

Een deel 2?

Het succes van ‘Tommie in de zorg’ krijgt een vervolg. Maar misschien niet zoals je denkt: “Het gaat géén ‘deel twee’ zijn. Mijn vorige boek was een bundel, maar dit wordt meer een roman. Waar het precies over gaat, wil ik nog even geheim houden. Wat ik wél kan zeggen, is dat er veel humor in zit. Het verhaal zit al in mijn hoofd en dit jaar wil ik het helemaal uitwerken. Ik hoop dat het volgend jaar klaar is.”

Ken je ook een Helmonder met een bijzondere verhaal? Of denk je: hé, ik heb ook iets interessants te vertellen? Oftewel: wie moet Helmonder van de week worden? Laat het ons weten via [email protected].

Lees ook:

Pascale Josephi Els Willems watertoren (1)

Els en Pascale maken zich druk over de watertoren: ‘Het zou zonde zijn als het gebouw verpietert’

Weet je nog? Een tijdje geleden schreven we over de watertoren en wat nu eigenlijk de functie is van...
Yasmine Youssef

Yasmine laat het dagelijks leven in Helmond zien via haar toffe Instagramaccount EverydayHelmond

Probeer Helmond eens te omschrijven? Dat lukt je waarschijnlijk niet in een paar zinnen. En bovendie...
Oleksandra Boeketopteeten 001

Oleksandra maakt bijzondere boeketten van groenten en fruit: ‘Ik ben de eerste in Nederland’

De Helmondse Oleksandra Provozina (33) kan verliefd worden op een paprika. Oké, dat klinkt misschien...

adv.