Helmond

×

indebuurt categorieën

Meer indebuurt

Service

Helmonder José te zien in tv-show De Alleskunner: ‘We doen de gekste opdrachten’

Door Marleen Smits 3 februari 2020

Heb je de eerste aflevering van het nieuwe SBS6-programma De Alleskunner al gezien? Zeker even checken, want in de uitzendingen is iemand uit onze stad te zien! José Campos (50), die zichzelf de ‘Spaanse Helmonder’ noemt, strijdt met 99 andere deelnemers om de felbegeerde hoofdprijs: een jaarsalaris.

José mag nog helemaal niets verklappen over de uitslag. “Ik zou gewoon lekker blijven kijken”, is het enige dat hij tegenover ons loslaat.

Graag in de spotlight

Familieleden en vrienden van José vinden het niet gek dat hij meedeed aan een tv-show. “Ze zeiden allemaal meteen dat het echt iets voor mij is”, vertelt hij. “Ik hou ervan om in de spotlights te staan. Jaren geleden was ik ook eens te zien als moppentapper in Komt een man bij de dokter, met dat konijn Ab Normaal. En in de toekomst zou ik ook best weer willen meedoen aan een programma. Ja hoor, ik wil best bekend zijn.”

Absurde opdrachten

De eerste aflevering was zaterdag 1 februari op televisie. We zagen deelnemers onder andere linten aan elkaar naaien, wc-rollen afrollen, een stuiterbal vangen, leeftijden van modellen raden en met propjes papier een ballon van een paal schieten. José: “De gekste opdrachten komen voorbij, maar ik mag natuurlijk niks zeggen over de komende afleveringen.”

Tekst loopt door onder de video

Voorbereidingen

Om zich voor te bereiden op de opnames in december deed José niet zoveel. “Je kunt niet oefenen van tevoren, omdat je gewoon niet weet welke opdrachten er komen dus het heeft geen zin. Ik heb wel veel naar het Vlaamse programma Homo Universalis gekeken, dat lijkt op De Alleskunner. Tijdens de opnames heb je ook geen tijd om je voor te bereiden. Je hoort de opdracht en binnen een mum van tijd sta je te rennen of te springen. Een strategie bedenken? Dat is onmogelijk.”

Een jaarsalaris winnen

De winnaar van De Alleskunner wordt bekend in aflevering tien. Die deelnemers gaat ervandoor met een compleet jaarsalaris! Heeft José al gefantaseerd over wat hij zou doen met dat geld? “Ja, ik zou een cruise doen met mijn vriendin, bijvoorbeeld bij het Caribisch gebied of Zuid-Europa. Een nieuwe auto hoeft niet, ik heb zelfs pas net mijn Porsche verkocht om te kunnen investeren in vastgoed. De rest van het geld zou ik opzij zetten.”

De Alleskunner is de komende weken iedere zaterdag vanaf 21.35 uur te zien op SBS6. Laten we hopen dat José ver komt en we dus lang kunnen genieten van deze Helmonder in het programma!

Ken je ook een Helmonder met een bijzondere verhaal? Of denk je: hé, ik heb ook iets interessants te vertellen? Oftewel: wie moet Helmonder van de week worden? Laat het ons weten via [email protected].

Lees ook:

Jouw vrouw mijn vrouw

Ready, Set, Action! 6 x deze Helmonders deden mee aan een reality show

Wie is de Mol, Temptation Island, Boer zoekt Vrouw – televisie-minnend Nederland smúlt van een goede...
Stadstoiletten Helmond

Terugkijktip: Helmondse ‘toiletonderneemster’ in Man bijt Hond

Helmonders op nationale televisie zijn altijd leuk! In Man bijt Hond, het tv-programma van SBS6, zag...
Wildenborchlaan Helmond

Gezelligheid: 7 x koopwoningen in Helmond met een open haard

Kijk jij ook graag een filmpje op de bank? Hoe heerlijk is het dan om een open haard te hebben. Gewo...

adv.