Helmond

×

indebuurt categorieën

Meer indebuurt

Service

Helmonder Dani maakt hilarische filmpjes op Facebook: ‘Het ging eigenlijk per ongeluk’

Door Marleen Smits 6 april 2020

Zit je regelmatig op Facebook? Dan bestaat de kans dat je weleens een video van Dani Rogosic voorbij ziet komen. De Helmonder maakt filmpjes die veel worden gedeeld en geliket. Snappen we helemaal: Dani is hartstikke grappig!

Onlangs werd een video van Dani nog duizenden keren bekeken. Hij vertelde eind februari over een tripje naar Kruidvat – juist, in coronatijd. Dani was wat grieperig: andere klanten ontweken hem. Hij vertelt terwijl hij zijn aanstekelijke lach niet kan inhouden. Dát maakt het filmpje zo leuk. De video over dit bezoekje aan de winkel is al meer dan 4.000 keer geliket.

Negatieve reacties

“Ik krijg vooral reacties dat mensen veel moeten lachen. Dat verschilt van ‘hahaha’ tot aan ‘ik pies in mun broek’. Van dat broek piesen moet ik altijd wel grinniken. Op mijn pagina’s krijg ik zelden negatieve comments. Ik zie weleens kritiek op pagina’s van mensen die mijn filmpjes hebben gedeeld. Net zoals bij het Kruidvat-filmpje: daarover las ik laatst dat iemand hoopte dat ik corona zou krijgen. Dat vond ik ietsjes overdreven. Ik moet ook zeggen dat ik mijn best doe om met mijn filmpjes niemand te beledigen. Ik gebruik vaak zelfspot en probeer het onderwerp luchtig te houden.”

Tekst loopt door onder de video

Coronavirus en Kruidvat

Posted by Dani Rogosic on Friday, February 28, 2020

MySpace en Hyves

Voor Dani begon het maken van video’s zo’n negen jaar geleden. “Ik nam filmpjes op van mijn muziekcomposities en plaatste die op YouTube, MySpace en Hyves. Ja, zo lang is dat al geleden!” Niks aparts, zou je denken. Er staan miljoenen video’s online van mannen die gitaar spelen.

Keuzestress

Op een gegeven moment deed Dani een gouden zet. “Uiteindelijk ben ik meer komische filmpjes gaan opnemen. Dat gebeurde eigenlijk per ongeluk omdat ik fouten maakte tijdens het filmen. Die fouten heb ik erin gelaten, en daar reageerden mensen erg positief op. Het moment dat ik echte vlogs ging opnemen zoals ik nu doe, was 2,5 jaar geleden. Mijn eerste vlog was ‘keuzestress’. Die viel meteen in de smaak, en toen dacht ik: hé, dit is leuk! Zou ik vaker moeten doen.”

Tekst loopt door onder de video

Vlugge humor

Waarom de filmpjes van Dani zo populair zijn? Hij heeft zelf wel een idee: “Ik denk dat het voornamelijk aanslaat omdat het ‘vlugge’ humor is. Ik probeer zo min mogelijk tijd te laten tussen de humoristische stukken. Mensen zijn volgens mij snel verveeld en hunkeren naar snelle, vlotte humor. Daarnaast heb ik van veel mensen gehoord dat het Brabantse accent leuk en grappig is, en dat de filmpjes die ik opneem vaak herkenbaar zijn voor veel mensen.”

Dani plaatst regelmatig filmpjes op Facebook, waar je hem kunt volgen.

Ken je ook een Helmonder met een bijzonder verhaal? Of denk je: hé, ik heb ook iets interessants te vertellen? Oftewel: wie moet Helmonder van de week worden? Laat het ons weten via [email protected].

Lees ook:

Optocht Helmond 1922

[VIDEO] Mooi om te zien: een grote optocht door Helmond in 1922

Heb je enig idee hoe Helmond er honderd jaar geleden uitzag? Om een indruk te krijgen, kun je bovens...
Rondje Helmond fietsen

Met deze filmpjes over Helmond vermaak je je wel even

Corona houdt huis in het land en dus ook in Helmond. Begint de verveling al toe te slaan? Wij hebben...
Éva en haar varkens 008 (1)

5 x filmpjes gemaakt in Helmond die je gezien moet hebben

Je kijkt vast en zeker weleens een video op YouTube of andere social media. Maar op indebuurt Helmon...

adv.