Helmond

×

indebuurt categorieën

Meer indebuurt

Service

Dj Lorentz tekent contract bij nr. 1 dj’s van de wereld: ‘Op het podium gaat de knop om’

Door Marleen Smits 27 januari 2020

De 17-jarige Helmonder Lorenzo van Kooten is hard op weg om zijn droom te verwezenlijken. Als dj en producer onder de naam Lorentz tekende hij pasgeleden een platencontract bij het label van Dimitri Vegas & Like Mike. En dat zijn de beste dj’s ter wereld volgens de DJ Mag top 100!

“Ik zat op school toen ik hoorde dat ik een contract kreeg. Daarna heb ik meteen ons pap gebeld om het te vertellen, ik was zo blij”, zegt hij. “Mijn doel was om dit schooljaar nog te tekenen bij een groot label en dat is dus gelukt. Nu maar hopen dat de track, Override, mij verder gaat brengen.”

11-jarig jochie

Lorenzo begon al jong aan zijn carrière als dj. “Ik was elf jaar en zag voor het eerst Sensation op televisie. Ik dacht: dat wil ik ook. Van mijn verjaardagsgeld kocht ik een kleine dj-set voor op mijn slaapkamer. Later ging ik zelf produceren en mijn eigen tracks maken.”

Andere dj’s observeren

Volgens zijn vader was Lorenzo altijd al fanatiek: “We gingen bijvoorbeeld vroeger naar een concert in Amsterdam. Daar ging het publiek helemaal los tijdens de shows, terwijl Lorenzo heel stil op een stoel zat te kijken naar de dj’s. Observeren.” Lorenzo vult aan: “Gewoon om te zien hoe ze met een microfoon omgaan of hoe ze het publiek bespelen. En natuurlijk luisteren om te horen hoe ze draaien of overgangen maken. Daar word ik uiteindelijk ook beter van.”

Tekst loopt door onder de foto

Dj producer Lorentz 002 (1)
De draaitafel van Lorenzo. Foto: indebuurt

De eerste keer

De eerste echt grote show die Lorenzo deed, was tijdens een festival in Uden. “Ik stond niet eens op de line-up. Via via mocht ik backstage meelopen om te kijken hoe dat ging. Dj Jean zou het festival afsluiten, maar hij kwam te laat waardoor andere artiesten de tijd opvulde. Plotseling werd ik gevraagd om te draaien. Als afsluiter! Dat was heel vet, het publiek ging helemaal los.”

Omgaan met de fans

Op zijn Facebookpagina heeft Lorenzo zo’n zevenduizend volgers. Een behoorlijke fanbase dus. “Ik zie ze niet echt als fans, het zijn gewoon mensen die het leuk vinden wat ik doe. Soms vragen ze na een optreden of ik met ze op de foto wil. Dat vind ik nog steeds wel gek. Eerst nam ik altijd expres een extra shirt mee naar shows, zodat ik daarna ‘incognito’ de zaal in kon. In die tijd was ik heel verlegen. Op het podium is dat heel anders, dan gaat de knop om.”

Tomorrowland

Het platencontract bij Dimitri Vegas & Like Mike is een flinke stap naar een glorieuze carrière. Lorenzo stond al op het podium bij Starbeach in Chersonissos en tijdens Amsterdam Dance Event, maar hij heeft nog wel een grote droom: “Het liefst sta ik volgend jaar al op Ultra Miami of Tomorrowland. Dat is voor nu mijn doel.”

De track Override van Lorentz komt uit op 7 februari.

Ken je ook een Helmonder met een bijzondere verhaal? Of denk je: hé, ik heb ook iets interessants te vertellen? Oftewel: wie moet Helmonder van de week worden? Laat het ons weten via [email protected].

Lees ook:

Anja OPI Nederland

Anja runt nagellakconcern OPI Nederland: ‘Ik sta ook gewoon in het magazijn’

Waarschijnlijk heb je de nagellakflesjes van OPI weleens in de winkel zien staan. Maar wist je ook d...
SMO De Koning (1)

Binnenkijken bij opvanghuis De Koning: ‘Ik ben al blij met een dak boven mijn hoofd’

Stel: je hebt financiële problemen of een gewelddadige partner. Waar kun je dan heen? Stichting Maat...
Butske en Batske Helmond carnaval

Dit is er te doen tijdens carnaval Helmond 2020

Ben jij al klaar voor carnaval 2020 in Helmond? Wij hebben alle toffe evenementen, leuke feestjes en...

adv.