Carnavalsband De Knallers: ‘We gaan door zolang het leuk blijft’

Door Marleen Smits 28 januari 2019

Bij de mannen van De Knallers zit carnaval in het bloed. De Helmondse band bracht vrijdag een gloednieuw lied uit: ‘Altijd feest in ons café’. Het verwijst naar de stamkroeg van de muzikanten, Café de Vlegel.

Vier jaar geleden ontstond de band bij wijze van grap. Van de zes originele leden zijn er nu nog vier over: Pieter Claessens, Coen van Stekelenburg, Stan Strijbosch en Rob Claessens. De andere twee moesten jammer genoeg stoppen vanwege tijdgebrek. We praten met één van de mannen, Pieter, over het schrijven van liedjes en de toekomstplannen.

Tekst loopt door onder de video

Helmondse carnavalsschlager

“We waren ooit met een vriendengroep bij de Kasteeltuinconcerten en daar ontstond het idee eigenlijk. We zijn allemaal wel muzikaal onderlegd en zitten bij het hofkapel van de Keiebijters. Ieder jaar is in Helmond een verkiezing voor dé carnavalsschlager van de stad. Het leek ons leuk om daar een keer aan mee te doen. Een tijdje na de concerten kwamen we bij elkaar tijdens een barbecue en daar werd het plan verder uitgewerkt”, zegt Pieter. Hun eerste deelname aan de Helmondse carnavalsschlager was een schot in de roos: ze wonnen met het lied ‘Un Pilske’.

Tekst loopt door onder de video

Originaliteit

Het bedenken van steeds weer een nieuwe hit is steeds moeilijker. “Alle liedjes zijn wel een keer gemaakt, probeer dan nog maar eens origineel te zijn. We hebben natuurlijk wel andere artiesten waar we naar kijken, zoals Veul Gère, Lamme Frans en Snollebollekes. Zij zijn voorbeelden voor ons en we doen zoveel mogelijk ons best om onze eigen draai te geven aan carnavalsmuziek.”

Tekst loopt door onder de afbeelding

Posted by De Knallers on Tuesday, 3 April 2018

Wekenlang bezig

Hoe gaat dat dan, zo’n lied schrijven? Daar gaat in ieder geval behoorlijk wat tijd inzitten: “We beginnen ongeveer in november met schrijven. Eerst de tekst, daarna de melodie. Als dat zo’n beetje af is, gaan we de studio in. Dan zitten we vier avonden in de opnamestudio. Natuurlijk hoort er ook een videoclip bij, die opnames duren ongeveer een dag. Alles bij elkaar zijn we er toch een paar werkweken mee bezig.”

Tekst loopt door onder de afbeelding

Posted by De Knallers on Thursday, 15 February 2018

Steeds professioneler

Het uitbrengen van liedjes smaakt naar meer. “We willen De Knallers steeds verder uitbouwen. Professionaliteit is daarbij heel belangrijk. We denken na over hoe we de shows aankleden: met confettikanonnen en goed licht en geluid. En het lijkt ons geweldig om het hele jaar met De Knallers bezig te zijn met optredens, nu is dat vooral voor en tijdens carnaval. We blijven doorgaan zolang het leuk blijft.”

Ken je ook een Helmonder met een bijzondere verhaal? Of denk je: hé, ik heb ook iets interessants te vertellen? Oftewel: wie moet Helmonder van de week worden? Laat het ons weten via [email protected].

Lees ook:

De Knallers Helmond

11 x de leukste Helmondse carnavalsliedjes

De carnavalsstemming kan er niet vroeg genoeg inzitten! Deze carnavalsliedjes komen uit Helmond. Weg...
Keiebijters carnaval Helmond

Helmonds mysterie: hier komt de naam Keiebijters vandaan

De naam Keiebijters ken je ongetwijfeld. Zo heet misschien wel de bekendste carnavalsvereniging van ...
Carnaval Helmond 2019

Dit is er te doen tijdens carnaval Helmond 2019

Ben jij al klaar voor carnaval 2019? Ga jij carnaval vieren in Keiebijtersstad of Kattegat? 😉 Wij he...

adv.