Helmond

×

indebuurt categorieën

Meer indebuurt

Service

Bodypainter Dyonne gaat los met Halloween: ‘Normaal schilder ik schattige kindergezichten’

Door Marleen van Amstel-Smits 30 oktober 2020

Dyonne Vlemmings (49) uit Helmond is face- en bodypainter en normaal gesproken staat oktober voor haar helemaal in het teken van Halloween. “Ik kijk er altijd enorm naar uit. Ogen die uit de kassen hangen, bloedspetters, maden die over een gezicht kruipen: het kan me niet gek genoeg.”

Helaas zijn dit jaar alle opdrachten rondom Halloween voor Dyonne vervallen. “Vanwege de maatregelen zijn er helemaal geen evenementen. Die branche ligt op z’n gat en dat betekent voor mij ook automatisch een lege agenda.”

Hoe smeriger, hoe beter

Dyonne paintte als twintiger al. “Het begon met schminken voor carnaval en daarna maakte ik ook bellypaints en volledige bodypaints. Halloween is toch altijd een hoogtepunt. Dan kan ik helemaal losgaan. Het is een mooie tegenstelling met de rest van het jaar. Want over het algemeen schilder ik schattige kindergezichtjes. Tijdens Halloween is dat natuurlijk totaal anders. Voor mij geldt dan: hoe smeriger, hoe beter. Ik vind het bijvoorbeeld heel tof om met protheses te werken. Daardoor kun je een heel realistisch gezicht maken met bijvoorbeeld wonden of een oog die op een wang bungelt vanuit een oogkas.”

Freddy Krueger en zombies

De meeste mensen die langskomen bij Dyonne, gaan later naar een halloweenfeestje. “Ik zou het best leuk vinden om mee te helpen bij halloweentochten, maar organisaties hebben daar vaak geen budget voor. En gratis werken, gaat voor mij niet: mijn schoorsteen moet ook roken.” Ook het painten van feestgangers vindt Dyonne tof: “Vaak hebben mensen zelf wel een idee wat ze willen, zoals het gezicht van Freddy Krueger [uit de horrorfilm A Nightmare on Elm Street, red.] of gepaint als zombie naar een feestje gaan.”

Tekst loopt door onder de fotogalerij

Foto: eigen foto Dyonne / Bodyon
Foto: eigen foto Dyonne / Bodyon
Foto: eigen foto Dyonne / Bodyon
Foto: eigen foto Dyonne / Bodyon
Foto: Bodyon / Black Beach Studios

Geen kerst en sinterklaas

Dyonne hoopt dat ze snel weer als face- en bodypainter aan de slag kan. “Ik heb al een alternatief klaar liggen: schminken met een airbrush. Dat is veel meer coronaproof, omdat ik dan nauwelijks contact heb met de huid. Ik zou dus nu prima kunnen werken, maar de opdrachten blijven uit.”

Andere bron van inkomsten

Om toch geld te verdienen, gooide Dyonne het over een andere boeg. “Ik schilder altijd al op van alles, niet alleen op lichamen. Dus nu ben ik vooral bezig met het beschilderen en personaliseren van geboortekistjes en memoryboxes en ik maak muurschilderingen en schilderijen. Jammer genoeg kan ik daar mijn agenda nog niet mee vullen, omdat mensen mij toch voornamelijk kennen van de face- en bodypaints. Ik kijk dus vooral uit naar volgend jaar.”

Ken je ook een Helmonder met een bijzonder verhaal? Of denk je: hé, ik heb ook iets interessants te vertellen? Oftewel: wie moet Helmonder van de week worden? Laat het ons weten via [email protected].

Lees ook:

jordy-van-leeuwen-scare-actor-001

Helmonder van de week Jordy is scare actor: ‘Ik kies mijn slachtoffers zorgvuldig’

Nog even en het is weer Halloween! Voor Helmonder Jordy van Leeuwen (20) is het dé tijd van het jaar...
mj-binnenkijken-009

Binnenkijken bij MJ: ‘Hier is het altijd Halloween’ [video]

Ze is helemaal weg van alles wat met Halloween te maken heeft. Marie-Joanine van Herwijnen (of: MJ, ...
wolfsputter-baan-helmond

Freaky: op deze plekken in Helmond ‘spookt’ het

Heb jij ook wel een een enorm unheimlich gevoel als je een huis inloopt? Of weet je van verhalen dat...

adv.