Helmond

×

indebuurt categorieën

Meer indebuurt

Service

Annelies en Ad van Foto ID maken de meest badass foto’s

Door Marleen Smits 10 juni 2019

Een fotoshoot moet voelen als een dagje uit. Dat vinden Annelies Roskam en Ad Vereijken van Foto ID. De Helmonders zijn behalve een koppel ook zakenpartners en we gingen bij ze langs in hun studio.

De foto’s die ze maken, zijn over het algemeen donker en vooral heel stoer. Datzelfde gevoel krijgen we ook als we de studio in Maasbree binnenkomen. We zien leren stoelen, stellages en veel donkere kleuren. “Hier hebben we alles bij de hand voor een fijne dag: bier, wijn en borrelnootjes. Iemand vertelde ooit dat een shoot bij ons voelt als een dagje Efteling. Dat onderscheid ons van andere fotografen”, vertelt Ad.

Tekst loopt door onder de fotogalerij

Foto: Foto ID
Foto: Foto ID
Foto: Foto ID
Foto: Foto ID
Foto: Foto ID

Award

Momenteel is Ad in de running voor een Imaginem award, een prijs die in het leven is geroepen door een netwerk van vakfotografen. Die nominatie begrijpen wij wel. Kijk maar eens naar de foto’s. Voor de awardshow stuurde Ad vijf afbeeldingen van gerechten in. En nee, niet zomaar van ‘eten’, maar het zijn culinaire hoogstandjes van Restaurant De Rozario.

Tekst loopt door onder de foto

Foto: Foto ID

Stoer

Hoe moet je de stijl van Annelies en Ad nu omschrijven? Lastig, maar Annelies doet een poging: “Het is stoer, sfeervol en heeft een groot wauw-effect.” Volgens Ad doen ze niet aan ‘foto’s maken’, hij noemt het ‘schrijven met licht’. “Dat is best moeilijk, het gebruik van licht komt heel precies. Je krijgt dan wel de mooiste foto’s. Althans, dat vinden wij. En onze klanten denken er ook zo over. Ze komen niet voor niets bij ons.”

Geen saaie gezinsfoto

Het stel shoot niet alleen in de studio, maar ook op locatie. Zo werd laatst een foto gemaakt voor een cateringbedrijf en die afbeelding werd bedrukt op een vrachtwagendoek. “Vaak krijgen we helemaal de vrije hand van klanten, dat is heel fijn”, vertelt Annelies. Ad vult aan: “Laatst kwam hier bijvoorbeeld een stel broers en zussen uit Helmond. Ze hadden er eigenlijk helemaal geen zin in. ‘Moeten we weer zo’n saaie foto laten maken voor onze ouders’, zeiden ze. We proberen de sfeer er dan goed in te krijgen. Ze kregen een fles whiskey en een sigaret in hun hand en het eindresultaat is dan gewoon een stoere foto.”

Tekst loopt door onder de foto

Foto: Foto ID

Tips voor andere fotografen

Misschien ben je nu geïnspireerd en wil je zelf met een camera aan de slag. Ad heeft dan nog wel een tip: “Zie wat je fotografeert en niet andersom. Kijk naar alles: staat er een prullenbak in de weg? Waar komt het licht vandaan? Pas dan krijg je mooie foto’s.”

Ken je ook een Helmonder met een bijzondere verhaal? Of denk je: hé, ik heb ook iets interessants te vertellen? Oftewel: wie moet Helmonder van de week worden? Laat het ons weten via [email protected].

Check ook:

Kubuswoning van binnen

Even genieten met deze oude foto’s van Helmond

Een foto zegt meer dan duizend woorden, zeggen ze wel eens. Ga er maar eens goed voor zitten en geni...
ANP-52712149 Helmond foto

9 x deze bijzondere foto’s hebben allemaal met Helmond te maken

Wij vinden het weer de hoogste tijd voor een korte quiz. We schotelen je zeven afbeeldingen voor uit...
Helmond in het donker

5 x prachtige foto’s van Helmond in het donker

Loop jij wel eens 's avonds door de stad? Helmond in het donker is bijna magisch. Gebouwen zijn mooi...

adv.