Helmond

×

indebuurt categorieën

Meer indebuurt

Service

[VIDEO] Barman Bas van de Borrelbar maakt een complete show van een drankje serveren

Door Marleen Smits 11 januari 2019

Bas Hermens is niet alleen barman en bedrijfsleider bij de Borrelbar in Helmond. Nee, hij is veel meer dan dat: met zijn kaarttrucs en mondharmonica is hij ook nog dé entertainer van het café.

We kunnen wel zeggen dat Bas een echt horecadier is. “Ik was ooit bedrijfsleider bij Lidl en ik studeerde integrale veiligheidskunde. Op dat moment dacht ik: ‘Als ik nog een keer terug in de horeca wil, moet ik het nú doen want anders komt het er niet meer van.’ Zo gezegd, zo gedaan. Ik geniet er nog steeds enorm van. Als er één dag komt dat ik het niet leuk vind, stop ik ermee. Die dag moet nog komen.”

Even lekker gek doen

Wat Bas typeert als barman? “Ik ben echt een rare en zet mezelf regelmatig voor gek. Zo kwam ik ooit als vrouw verkleed naar een themafeestje en ik sta ook nooit normaal op foto’s. Vaste gasten zeggen weleens dat mensen niet doorhebben hoe raar ze doen, omdat ik nog veel gekker ben. Ik vind het gewoon leuk om te ouwehoeren en mensen voor de gek te houden. Dat doe ik bijvoorbeeld met heel simpele kaarttrucs bij mensen die dronken zijn. Dat is natuurlijk ook puur vermaak voor mezelf, omdat zij er geen reet van snappen.”

Mondharmonica

Vroeger werkte Bas bij een café in Deurne. Daar was het heel normaal dan veel mensen de mondharmonica spelen. “Dat heb ik een beetje meegenomen naar hier. Ik vind het ook leuk om daar grappen mee uit te halen. Er staat bijvoorbeeld weleens een stelletje te zoenen aan de bar, dan kan ik het niet laten om een trouwliedje te spelen.”

Shotjes bedenken

Behalve bier tappen en wijn inschenken, vindt Bas het leuk om eigenhandig shotjes te bedenken. “Ik bedacht ooit een drankje speciaal voor de 22e verjaardag van een klant. Die jongen heette Pekka, dus nu staat een shotje met aardbeien, yoghurt en slagroom op de kaart die Pekkashot heet.”

Bovenaan het artikel zie je een video van Bas die een shotje maakt. Zeker even checken: hij maakt er een complete show van. Wil je een keertje bij hem gaan drinken? Dan heeft hij een tip: “De vrouwen raad ik de Pekkashot aan. De mannen moeten een keer de Porno proberen, dat is een shotje met Sambuca, Goldstrike en Dropshot.” Sante!

Vorige week spraken we Jordi van Snookertown. Wil jij dat ook jouw favoriete barman in het zonnetje staat? Laat het ons dan weten! Stuur een mailtje naar [email protected] of spreek ons aan via Facebook.


Meer over de Borrelbar Helmond ontdekken?

de Borrelbar Helmond bars

Gesloten22:00 - 04:00

*Openingstijden kunnen afwijken tijdens de feestdagen

Steenweg 10, Helmond

Bekijk meer:bars

Lees ook:

Jordi Clijnck Snookertown

Barman van de week: de ondernemende Jordi van Snookertown

Jordi Clijnk is nog maar 25 jaar oud en heeft nu al een eigen bedrijf. Oké, niet helemaal: hij runt ...
cocktails-helmond

Shaken, not stirred: 5 x de lekkerste cocktails van Helmond

Je buik vol van al die speciaalbiertjes? Niet zo’n wijndrinker? Misschien is dit wel het perfecte mo...
rijpelaal-helmond

Even goed zoeken: 11 x verborgen terrassen in Helmond

Even snel een terrasje pakken, zodra de zon zich laat zien. Het klinkt als een perfect plan voor een...

adv.