Deze artiesten uit Helmond staan op Spotify!

Door Marleen Smits 16 mei 2019

Helmond heeft op muzikaal gebied best wat te bieden. Niet alleen in de kroegen of podia, maar ook online, waaronder Spotify! Hier kun je veel Helmondse muziek vinden. Om je een beetje op weg te helpen, kozen wij een aantal Helmonders uit die je kunt beluisteren op Spotify.

Pagina 1 / 6
⟵ swipe swipe ⟶

Rochelle

Rochelle Perts deed in 2011 mee aan het tv-programma X-factor. Sterker nog: ze won de zangcompetitie! Na de overwinning ging ze lekker verder met muziek maken. Ze werkte bijvoorbeeld samen met Yellow Claw en The Partysquad. Lekker bezig!

Braboturk

Tilburg heeft de Braboneger, maar wist je dat wij in Helmond de Braboturk hebben? De gezellige volkszanger is gek op Hollandstalige muziek en die liefde dringt lekker door in zijn liedjes.

De Knallers

Een echte ‘boyband’. De mannen van De Knallers hebben een passie voor carnaval. Niet zo gek dus dat ze ieder jaar een carnavalskraker uitbrengen.

Dave Vermeulen

Tijdens het zesde seizoen van The Voice of Holland in 2015/2016 overrompelde de Helmondse Dave Vermeulen iedereen. Jammer genoeg won hij niet: Maan de Steenwinkel kreeg net wat meer stemmen. Wist je trouwens dat Dave inmiddels zijn eigen muziekschool heeft?

Kempi

De Helmondse rapper Kempi werd in 2008 uitgeroepen tot de beste hiphopartiest van Nederland tijdens de State Awards. Een groot succes dus! Toch komt Kempi niet altijd positief in het nieuws, want hij heeft een behoorlijk strafblad dat hem de bijnaam ‘gangsterrapper van de Lage Landen’ opleverde.

Thomas pieters

Onze ex-stadskunstenaar Thomas Pieters mag ook niet ontbreken in deze lijst. Hij studeerde aan de rockacademie en is al járenlang bezig met muziek maken. Zijn lied ‘Helmond’ is natuurlijk zijn allermooiste nummer, als je het ons vraagt…

Nog meer Helmondse artiesten?

Ken je nog meer muzikanten uit Helmond van wie we de liedjes op Spotify kunnen luisteren? Laat het ons dan weten!

Lees ook:

dave-vermeulen

The Voice-finalist Dave Vermeulen brengt eerste solo-album uit: ‘De liedjes lagen al jaren op de plank’

Dave Vermeulen timmert nog altijd aan de muzikale weg. De zanger en gitarist kennen we van zijn deel...
Thomas Pieters stadskunstenaar

Stadskunstenaar Thomas Pieters: ‘Er komt een Brabantse versie van het lied Helmond’

Onze stadskunstenaar Thomas Pieters geeft binnenkort het stokje door aan fotografe Tahné Klein. Zij ...
evert-santegoeds

Wist je dat? Deze bekende Nederlanders zijn geboren in Helmond

Denk jij bij de term BN’er direct aan de randstad? Think again! Ook Helmond heeft heel wat beroemdhe...
Pagina 1 / 6
⟵ swipe swipe ⟶

adv.