Helmond

×

indebuurt categorieën

Meer indebuurt

Service

Niezen door hooikoorts of corona: dit adviseert het RIVM aan Helmonders met klachten

Door Redactie indebuurt 7 april 2020

Het lenteweer is niet bij elke Helmonder welkom. Door de warme temperaturen komen er veel pollen in de lucht, wat klachten oplevert bij Helmonders met hooikoorts. Sommige symptomen lijken alleen erg op die van het coronavirus. Wat moet je doen als je bijvoorbeeld opeens veel moeten niezen? Wij zochten het uit.

“Het lastige is, is dat een deel van de klachten – niezen en hoesten – lijken op het beginstadium van het coronavirus. Je kunt dit ook niet onderscheiden van elkaar”, vertelt RIVM-persvoorlichter Coen Berends aan indebuurt.

Advies van RIVM

Doordat de klachten lastig te onderscheiden zijn, adviseert het RIVM om bij symptomen binnen te blijven. Coen licht toe: “Moet je veel hoesten of niezen? Blijf dan thuis. Ook al weet je niet of je last hebt van hooikoorts of het coronavirus. Krijg je zwaardere klachten zoals keelpijn en koorts, dan is dit geen hooikoorts en is de kans groter dat het om het coronavirus gaat.” In dat geval kun je contact opnemen met je huisarts.

Medicatie

Coen heeft ook nog een tip voor Helmonders die vaker last hebben van hooikoorts. “Heb je medicatie tegen hooikoorts? Dan is het verstandig om daar nu al mee te beginnen en die goed in te nemen gedurende deze periode.”

Pollen in Helmond

De zon laat komende dagen weer van zich horen, inclusief aangename temperaturen. Hierdoor zijn er veel pollen in Helmond. Op de site van Weeronline kun je precies zien hoeveel pollen er in de lucht hangen, waar ze vandaan komen en wat de verwachtingen per stad zijn. Zo zien we dat in Helmond de meeste pollen op dit moment afkomen van berkenbomen.

Lees ook:

De Braak daklozenopvang 001

[VIDEO] Binnenkijken bij de daklozenopvang in sporthal De Braak: ‘Hier krijgen ze bescherming’

Iedereen moet zoveel mogelijk thuisblijven, maar wat als je geen thuis hebt? De gemeente besloot, in...
Afstand houden ANP

Helmondse bedrijven maken game over afstand houden – en je kunt het gratis spelen

Ga je even snel naar de supermarkt voor wat boodschappen? Houd dan afstand! Deze richtlijn werd een ...
Kasteel Helmond

Coronamaatregelen verlengd: ‘Het is on-Helmonds stil op straat’

Dit zag je al van ver aankomen: de coronamaatregelen worden verlengd tot en met 28 april. We moeten ...

adv.