Vincent en Karin helpen ouderen in Helmond: ‘Wij leveren ondersteuning aangepast aan ieders persoonlijke wensen’

Aangeboden door Saar aan Huis

Vestigingsmanagers Karin Bouwdewijns en Vincent Bakx | Foto: Saar aan Huis

Zorgen voor een naaste, het is voor veel mensen vanzelfsprekend. Heb je er weleens bij stil gestaan dat 1 op de 3 mensen mantelzorger is? In Helmond zijn er veel mensen die wat extra hulp kunnen gebruiken, zowel mantelzorgers als hulpvragende ouderen. Vestigingsmanagers Vincent Bakx en Karin Bouwdewijns van Saar aan Huis in Helmond willen daar het verschil in maken met aanvullende mantelzorg.

Het verschil tussen Saar aan Huis en thuiszorg

Saar aan Huis kun je zien als een aanvulling op thuis- en mantelzorg. Vincent legt uit: “Waar de thuiszorg zich meer bezig houdt met de verpleegkundige en verzorgende kant, zijn wij meer bezig met de kleine huishoudelijke hand- en spandiensten en met het persoonlijke aspect: een boodschap doen, eten koken, een spelletje, een wandeling, een luisterend oor, een uitje. Mede door die persoonlijke aandacht kunnen onze cliënten langer prettig thuis blijven wonen.”

Bij Saar aan Huis kunnen ze snel schakelen. De lijntjes zijn heel kort. “Mocht je een Saar nodig hebben, dan is dat vaak snel geregeld.” Karin gaat in de meeste gevallen op intakegesprek om vervolgens een zo goed mogelijke match te maken tussen de cliënt en de Saar. “Daarnaast ontlasten de Saars de mantelzorger. Mantelzorgers zijn vaak directe familie van de cliënt, een partner of kind. Kinderen hebben meestal een eigen gezin en werk. De zorg voor een naaste kost dan vaak veel tijd en energie. Zowel de cliënten als de mantelzorgers zijn blij als er iemand is die kan ondersteunen en goed met ze klikt.”

Partners

Vincent en Karin runnen samen Saar aan Huis Eindhoven, Helmond, Best, Oirschot, Son en Breugel, Nuenen en de Kempen, naast de zorg voor hun samengestelde gezin. “Wij wilden eigenlijk starten met kleine woningen voor ouderen. Helaas zaten daar veel haken en ogen aan qua huisvesting en financiering. Toen we 7 jaar geleden via LinkedIn een advertentie zagen over Saar aan Huis waren we meteen heel enthousiast.”

Vincent en Karin hebben allebei altijd in de zorg gewerkt. Ze kennen het vak als geen ander. “We zijn blij dat we deze stap hebben genomen. Het is hard werken, vooral omdat we het belangrijk vinden om goed bereikbaar te zijn. Maar het is zo hartverwarmend om steeds weer te ervaren hoe dankbaar en tevreden onze cliënten en hun familie zijn met de ondersteuning van de Saars en ook hoe betrokken de Saars zijn.”

Werkzaamheden

Per cliënt verschillen de wensen en behoeften. Het is daarom belangrijk dat de juiste Saar of Bram aan de cliënt wordt gekoppeld. “Het is heel belangrijk dat er een goede klik is, gemeenschappelijke interesses zijn en dat de Saar op de gewenste tijden beschikbaar is en niet te ver van zijn of haar cliënt woont.”

Naast contact met cliënten, hun mantelzorgers en de Saars, hebben Vincent en Karin ook veel contact met verwijzers uit de omgeving. Denk aan praktijkondersteuners, zorgtrajectbegeleiders, wijkverpleegkundigen, transferverpleegkundigen, mantelzorgmakelaars en met hun collega’s van andere vestigingen in heel Nederland. “Het is erg van belang om deze samenwerking met elkaar op te zoeken, vooral ook voor de cliënt.”

Werk dat voldoening geeft

Vincent en Karin zijn trots op het werk dat ze doen en doen dit met veel plezier. “Het bij elkaar brengen van mensen die elkaar liggen, daar halen we zoveel voldoening uit. Het is een uitdaging, zeker in de nu wat moeilijkere tijden op het gebied van personeel in zorgland. Maar het geeft uiteindelijk zoveel energie. Dat is niet te beschrijven!”

Vereisten

Als je als Saar of Bram (mannelijke hulp) aan de slag wil, hoef je geen zorgachtergrond te hebben. Er wordt gekeken naar wat je toevoegt aan Saar aan Huis, of je een zorgzaam karakter hebt en of je geduld hebt. “Over het algemeen kan iedereen een Saar worden, maar het grootste gedeelte van onze Saars en Brammen zijn al wat ouder en hebben een diploma van het leven. Daardoor hebben zij vaak de meeste raakvlakken met onze overwegend oudere cliënten, naast soms ook jonge gezinnen of mensen met een beperking die ondersteuning nodig hebben.”

Saar aan Huis

Ben jij of ken jij iemand die de hulp van een Saar kan gebruiken? Vraag dan gerust vrijblijvend informatie of een gesprek aan bij Saar aan Huis, of bel 06-86889571. Ook voor overige informatie zoals financiering kun je terecht op de website van Saar aan Huis.

Ben je enthousiast geworden door het verhaal van Vincent en Karin en zou je zelf graag betaald willen ondersteunen bij mensen thuis of soms ook in een zorginstelling? Meld je dan snel aan als Saar.

Meer in deze categorie

Gezondheid

Ga naar “Joke had jarenlang last van haar nieuwe heup: ‘Na deze operatie heb ik mijn leven terug’”

Joke had jarenlang last van haar nieuwe heup: ‘Na deze operatie heb ik mijn leven terug’

Aangeboden door Sint Maartenskliniek

Ga naar “Gaaf! Doe deze 5 challenges in Helmond en voel je fitter en sterker”

Gaaf! Doe deze 5 challenges in Helmond en voel je fitter en sterker

Aangeboden door Ditzo

Ga naar “Rattenoverlast: zo pak je dat aan in Helmond”

Rattenoverlast: zo pak je dat aan in Helmond

In onze gids

Aanbiedingen

Ga naar “Fleece panty € 9,99”

Fleece panty € 9,99

 • Kruidvat
 • Geldig t/m 12 februari 2023
Ga naar “AH Planten op stam van € 6,99 voor € 4,99”

AH Planten op stam van € 6,99 voor € 4,99

 • Albert Heijn
 • Geldig t/m 5 februari 2023
Ga naar “WALKX Lederen comfort schoenen € 19,99”

WALKX Lederen comfort schoenen € 19,99

 • ALDI
 • Geldig t/m 5 februari 2023
Ga naar “JUMBO TOILETPAPIER van € 17,08 voor € 11,99”

JUMBO TOILETPAPIER van € 17,08 voor € 11,99

 • Jumbo
 • Geldig t/m 7 februari 2023
Ga naar “Alle Perla koffiebonen van € 21,57 voor € 14,38”

Alle Perla koffiebonen van € 21,57 voor € 14,38

 • Albert Heijn
 • Geldig t/m 5 februari 2023

Vacatures

Ga naar “Winkelmanager Helmond”

Winkelmanager Helmond

 • Eyelove Brillen XXL
 • Fulltime/Parttime
Eyelove Helmond 006
Ga naar “Verkoopmedewerker”

Verkoopmedewerker

 • Tempo-Team
 • Fulltime

Agenda

Ga naar “Voorjaarskermis Helmond 2023”

Voorjaarskermis Helmond 2023

 • Van 24 mrt t/m 2 apr
Zomerkermis HelmondZomerkermis Helmond
Ga naar “De Kasteeltuinconcerten Helmond 2023”

De Kasteeltuinconcerten Helmond 2023

 • 7 juli 2023
Kasteeltuinconcerten 2019
Ga naar “Helmond Live 2023”

Helmond Live 2023

 • 18 mei 2023
Haven Helmond
Ga naar “Koningsdag Helmond 2023”

Koningsdag Helmond 2023

 • 27 april 2023
Koningsdag Helmond 2019 020
Ga naar “Koningsnacht Helmond 2023”

Koningsnacht Helmond 2023

 • 26 april 2023
Koningsnacht Helmond 2019 aftermovie