Guasha werkt bijna magisch: ‘Na drie behandelingen ben je om’

Aangeboden door Guasha Helmond 11 januari 2019

Onlangs heb je kennisgemaakt met Guasha. Een oosterse techniek die verschillende  klachten wegneemt, door te schrapen met een steen. Maar waarom werkt deze onbekende therapie zo goed en wat kun je verwachten in de behandelkamer? Richard Tijssen van Guasha Helmond legt het uit:

Even ter opfrissing: Guasha is niet de zoveelste nieuwe hype, maar een eeuwenoud Chinees gebruik dat de bloedsomloop en energiebanen stimuleert. Door te ‘schrapen’ over de huid, met een steen, komen afvalstoffen los van het bindweefsel. Deze worden vervolgens afgevoerd door de bloedbaan. “Wanneer je klachten hebt als migraine, carpaal tunnel syndroom, een frozen shoulder of een whiplash, dan kan Guasha de pijn verzachten”, aldus Richard.

Tekst loopt door onder de foto

Guasha Helmond
Foto: Guasha Helmond

Je lichaam doet het werk

Richard: “Pijn wordt vaak veroorzaakt door afvalstoffen in het lichaam die gaan vastzitten op ons bindweefsel. Deze afvalstoffen veroorzaken blokkades. Dat kan pijnklachten geven. Guasha haalt deze afvalstoffen los en brengt ze in de bloedbaan, zodat het lichaam de rest doet.”
Tekst loopt door onder de foto
Guasha Helmond
Het Guasha ‘gereedschap’ Foto: Guasha Helmond

Pijnvermindering

Klinkt heel logisch eigenlijk, maar hoe werkt het in de praktijk? Richard: “Je komt bijvoorbeeld naar mij met een een tennisarm of hoofdpijn. Na herhaaldelijk schrapen over je rug, armen of benen (dat hangt af van de klachten), komen de afvalstoffen naar de oppervlakte. Tijdens de eerste behandeling voel je vaak al meteen verlichting. Deze pijnvermindering houdt een dag aan (of langer). Na iedere behandeling zal de klacht langer wegblijven, totdat hij uiteindelijk helemaal verdwenen is. Ik behandel ook veel andere klachten als depressies, hooikoorts of stress.”

Tekst loopt door onder de foto

Guasha Helmond
De behandeling Foto: Guasha Helmond

Krachtige therapie

Doet dat niet zeer dat schrapen? Richard: “Wanneer mensen naar Guasha googlen schrikken ze vaak van de foto’s, omdat het eruitziet alsof de huid gekneusd is. De vlekken die je ziet, zijn de afvalstoffen en dus geen kneuzingen. Geloof mij: een bezoek aan de masseur is pijnlijker dan Guasha. Ik raad iedereen met klachten aan om bij mij langs te komen. Na drie behandelingen ben je om. Guasha is dan misschien onbekend, het is een zeer krachtige therapie.” Richard heeft een praktijk in zowel Helmond als Nuenen en hij is aangesloten bij Beroepsorganisatie Therapeuten & Belangen Associatie Consumenten (BATC). Een erkende therapie dus.

Aanbieding

Iets voor jou? Neem dan meteen contact op met Richard, want Guasha heeft tot 28 februari een superaanbieding: de eerste behandeling kost ter kennismaking maar €35,- in plaats van €43,50.

Deze bijdrage wordt je aangeboden door Guasha Helmond. Meer over Guasha Helmond ontdekken?

Guasha Helmond beauty en wellness

Berkelstraat 23, Helmond

Bekijk meer:beauty en wellness

adv.