Helmond

×

indebuurt categorieën

Meer indebuurt

Service

Dit moet je weten als je deze zomer geen coronaboete wilt krijgen

Door Carin van der Meij 9 juli 2020

Bij de zomer horen gezellige uitjes als een terras bezoeken, naar een concert of er een dagje op uit. Alleen wat mag wel en niet in deze tijden? Om een dikke prent te voorkomen, nemen we de coronaregels voor zomerse activiteiten in Helmond met je door.

Pagina 1/5
⟵ swipe swipe ⟶

Terrasje pakken

Haven Helmond
Foto: indebuurt

Op een hete dag in Helmond willen we natuurlijk het terras op. Kan je zomaar met een vriendengroep een drankje scoren? Per 1 juli geldt geen maximum aantal gasten meer in de horeca. Pas als je binnen meer dan 100 en buiten meer dan 250 gasten toe kan laten is reserveren en een checkgesprek verplicht.

Met je vrienden het terras op lijkt dus geen probleem. Wel kan je een boete krijgen als je je niet houdt aan de anderhalve meter afstand. In de horeca geldt de regel: houd afstand tenzij je tot één huishouden hoort of jij en je vrienden onder de 18 jaar zijn. Lees meer over de coronamaatregelen in de horeca op Koninklijke Horeca Nederland.

Dagje uit met het openbaar vervoer

Coronamaatregelen station Helmond 006
Foto: indebuurt

Een dagje naar Eindhoven, een bezoekje aan Dierenrijk: eropuit in de omgeving van Helmond is een feestje. Wil je met het openbaar vervoer op pad? Dan gelden de volgende richtlijnen: vermijd drukte, reis buiten de spits, houd anderhalve meter afstand op de stations, perrons en bij haltes en last but not least: reizigers van 13 jaar of ouder zijn verplicht een niet-medisch mondkapje te dragen. Doe je dit niet? Dan riskeer je een boete van €95,-.

Stofgenoeg Hellemondkapjes

Hier in Helmond koop je – mooie – mondkapjes

Reis je regelmatig met de trein of bus? Dan moet je voortaan een mondkapje dragen om het besmettings...

Dagje weg met de auto

Foto: Google

Teveel gedoe? Dan kun je ook met de auto op stap. Alleen dan is weer de vraag: mag je meerijden met mensen die geen onderdeel uitmaken van jouw huishouden? Ja, dat mag. De Rijksoverheid adviseert mensen van 13 jaar of ouder wel een mondkapje te dragen als je in een auto zit met mensen uit een ander huishouden.

Concert

cacaofabriek
Foto: indebuurt

Wat hebben wij dit gemist zeg: een concert bezoeken. Deze zomer mag het weer – met mindere aantallen door afstand – en kan je naar optredens van Marcel Smulders in de Cacaofabriek of Voodoo Swing in het Muziekcafé. Ga je naar een concert? Het voelt misschien heel onnatuurlijk, maar de Rijksoverheid geeft aan dat je tijdens een concert niet mag meezingen. Ook moet je je uiteraard houden aan de anderhalve meter afstand.

Zwemmen

Berkendonk
Foto: indebuurt

Op een hete zomerse dag willen we niets liever dan een plons nemen bij Berkendonk. Alleen mag dit wel? Volgens het RIVM is er geen bewijs dat het virus zich verspreidt via het water. Dat betekent dat je gewoon naar zwembaden of zwemlocaties kunt, maar ook hier moet je anderhalve meter afstand houden. Dit geldt alleen voor mensen vanaf 13 jaar. Voor zwemlocaties en zwembaden is een protocol opgesteld om ervoor te zorgen dat iedereen op een veilige en verantwoorde manier kan zwemmen.

Lees ook:

berkendonk-1

Buiten zwemmen in Helmond en omgeving: hier kan het

De hele week schijnt de zon in Helmond en met temperaturen van ruim dertig graden wordt het bloody h...

Lekker dicht bij huis: zo vier je zomervakantie in en rondom Helmond

Bereid jij je al voor op de zomervakantie? Misschien bekijk je de mogelijkheden om naar het buitenla...

Warme zomer in Helmond in aantocht: ‘De kans op meerdere hittegolven is groot’

Het ziet ernaar uit dat veel Helmonders dit jaar op vakantie gaan naar het exotische Tuinesië of het...
Pagina 1/5
⟵ swipe swipe ⟶

Meer over

Corona

adv.