Helmond

×

indebuurt categorieën

Meer indebuurt

Service

Bedrijven dicht: zo steun jij de Helmondse ondernemers

Door Marleen Smits 18 maart 2020

Restaurants, cafés en sportclubs: zeker tot en met maandag 6 april blijven ze in verband met het coronavirus gesloten. Maar niet alleen voor de horeca is COVID-19 vervelend. Ook voor de ondernemers die openblijven, is het flink aanpoten doordat consumenten eerder thuisblijven. Op deze manieren kunnen we steun betuigen aan de Helmondse ondernemers.

Pagina 1/4
⟵ swipe swipe ⟶

Helmondse ondernemers zijn bikkels, die laten zich niet zomaar uit het veld slaan. Daarom gaan de bedrijven op zoek om manieren te vinden om toch brood op de plank te krijgen.

Cadeaubonnen

loro-blonyo-helmond
Foto: indebuurt

Wil je jouw favoriete Helmondse zaak steunen? Koop dan een cadeaubon en lever de tegoedkaart op een later moment in. Op die manier krijgt jouw lievelingswinkel toch centen binnen, terwijl jij binnenkort gewoon je product krijgt. Goed om bij stil te staan: zorg wel dat je een cadeaubon koopt van de winkel in kwestie, dus geen algemene landelijke bon. Kan je die niet online kopen? Stuur dan een mailtje, bericht via Messenger of WhatsAppje. Wie weet kom jij dan toch nog aan jouw bon.

Online bestellen

BellaDonna Lingerie Helmond 008 (2)
Foto: indebuurt

Niet alleen horecazaken krijgen te maken met minder klandizie, ook winkels in de binnenstad ondervinden de nadelen van het coronavirus. Hoe je steun kan geven aan deze Helmondse ondernemers? Als het mogelijk is en je niet naar de binnenstad durft te gaan, bestel dat online bij de lokale ondernemer. Onder andere lingeriezaak Bella Donna, woonwinkel Mawema, kunstenaarswinkel JUUDs Foederer, boekenzaak De Ganzenveer en kledingwinkel Zuid Fashion bieden deze service.

Eten laten bezorgen

De Rozario Helmond
De Rozario aan de Steenweg. Foto: Google

Een andere manier om Helmondse ondernemers in deze bijzondere tijden te helpen? Laat je maaltijd bezorgen. Bij onder andere brasserie Kasteelpoort en restaurant De Rozario is het mogelijk om een maaltijd thuisbezorgd te krijgen. Bekijk de social mediapagina’s van de restaurants of neem contact met ze op om te vragen of ze daar ook aan meedoen.

Na de coronacrisis

Foto: indebuurt

Hoelang de coronacrisis duurt is lastig te zeggen. Maar is het einde eenmaal in zicht? Vier het dan in de stad. Neem eens een extra groot biertje op het terras of bestel een toetje na je hoofdgerecht in het restaurant. Helmond is sterker dan corona, strijd jij mee?

Lees ook:

elkerliek-ziekenhuis

Coronahulp in Helmond: boodschappen doen, schappen vullen en kaartenactie

Het coronavirus levert een hoop moeilijkheden op: mensen werken vanuit huis, kinderen kunnen niet na...
Jermain de Rozario © Ad Vereijken

Jermains column: ‘Juist nu moeten we laten zien dat we aan elkaar denken’

Corona was in mijn hoofd een mooie herinnering aan een mooie zomerdag met vrienden en familie, compl...
stadstuin-helmond-004

Lekker vers! 5 x Hier in Helmond koop je producten rechtstreeks uit de natuur

Wist je dat je in Helmond ook diverse groenten rechtstreeks van het land kan kopen? Maar ook voor ve...
Pagina 1/4
⟵ swipe swipe ⟶

adv.