Helmond

×

indebuurt categorieën

Meer indebuurt

Service

Wauw: deze producten worden gewoon in Helmond gemaakt

Door Marleen Smits 12 december 2019

Wedden dat je helemaal trots ben op je stad na het lezen van dit artikel? Want ja, er worden nogal wat toffe producten gemaakt in Helmond. Niet alleen voor Helmonders zelf, maar sommige bedrijven maken spullen die de hele wereld over vliegen!

Page 1/5
⟵ swipe swipe ⟶

Blikjes

Frisdrank blikjes
Foto: Unsplash

De kans is groot dat jouw blikje cola of energiedrank is geproduceerd in Helmond. Jazeker! Het bedrijf Canpack heeft een fabriek in onze stad en maakt iedere dag miljoenen blikjes. Na de productie gaan de blikken naar frisdrankfabrikanten en bierbrouwers in Nederland, België en Duitsland. Benieuwd hoe de fabriek er van binnen uitziet? Check dan dit artikel van het ED.

Kroonringen

plastic-afval-800x500
Foto: ANP

Een kroonring, ooit van gehoord? Misschien ken je de naam niet, maar je hebt het product zelf vast weleens gezien. Het zijn die ringen met ‘haken’ eraan, zodat je plastic afval aan een lantaarnpaal kunt hangen. Het bedrijf hierachter is GBO Project en ja, dat is een Helmondse zaak!

Maxi-Cosi

Maxi-Cosi (2)
Foto: Flickr / Jyri Engestrom

Ook al heb je zelf geen kinderen, iedereen kent het merk Maxi-Cosi. Het bedrijf maakt kinderzitjes voor in de auto en kinderwagens. Bijna iedere ouder heeft wel een product van Maxi-Cosi. Moederbedrijf Dorel Juvenile is gevestigd in Helmond.

Nagellak

Nagellak
Foto: Unsplash

Ken je het nagellakmerk OPI? Waarschijnlijk wel, als je een beetje into beautyproducten bent. Maar had je enig idee dat het hoofdkantoor in Helmond zit? We weten alleen niet zeker of de nagellak ook daadwerkelijk op die locatie wordt gemaakt.

Dixap

Dixap is een drankje van geconcentreerd vruchtensap. Diksap dus, maar dan met een X. Dixap is gewoon een Helmonds bedrijf! Misschien ken je het merk wel als sponsor van Helmond Sport.

Lees ook:

Jermain de Rozario 001

Sterrenchef Jermain de Rozario: ‘Ik blijf een snotneus uit Helmond’

Jermain de Rozario is megasuccesvol: zijn restaurant De Rozario viel al meerdere keren in de prijzen...
terras-havenplein-helmond

Dit zijn de populairste babynamen in Helmond van de afgelopen 50 jaar

Heet jij Kim, Sanne, Jeroen of Dennis? Dan ben je in onze stad zeker niet de enige. Deze vijf namen ...
Timelapse Helmond

Deze timelapse van Helmond van 1984 tot nu is heel erg tof

Hoe zag Helmond er dertig jaar geleden uit? Gelukkig hebben we de beelden van toen (en nu) nog! En d...
Page 1/5
⟵ swipe swipe ⟶

adv.