Helmond

×

indebuurt categorieën

Meer indebuurt

Service

5 x ketens die vroeger een winkel in Helmond hadden

Door Marleen Smits 16 februari 2020

In de loop der jaren hebben veel ondernemers geprobeerd een vestiging in Helmond te openen. De één succesvol, de ander iets minder. Wij doken de archieven in op zoek naar ketens die vroeger een shop in onze stad hadden. Herken jij ze nog?

Pagina 1/5
⟵ swipe swipe ⟶

Free Record Shop

free record shop
Een filiaal van de Free Record Shop in Amersfoort (Beeld: ANP)

Free Record Shop was vroeger dé winkel voor al je video’s, cassettes, cd’s en grammofoonplaten. In Helmond hadden we een vestiging aan de Veestraat. Het is Free Record Shop niet gelukt om succesvol te blijven. In 2014 is de keten failliet verklaard en overgenomen door Boekenvoordeel, waar nu een shop-in-shop van de muziekwinkel zit. Gelukkig kun je dus nog steeds een kleine selectie van de producten kopen.

Kijkshop

Kijkshop Helmond
Het oude filiaal van Kijkshop in Helmond. Foto: Google

Nog een keten die het niet heeft gehaald in Helmond: Kijkshop. In de winkel stonden veel producten in glazen kasten en moest je een medewerker roepen om iets van dichtbij te kunnen zien. Niet alleen in onze stad staat na het vertrek van de Kijkshop een groot pand leeg, vorig jaar viel het doek voor het complete bedrijf. Alle filialen in het land gingen dicht. In december 2019 maakte de zaak een doorstart gemaakt als webshop.

V&D

V&D
Oude vestiging van V&D in Haarlem (Beeld: ANP)

Vroom en Dreesmann, beter bekend als de V&D, kan natuurlijk niet in dit overzicht ontbreken. Jaren heeft dit warenhuis een vestiging gehad aan de Veestraat. Jammer genoeg ging de keten in 2015 failliet.

Intertoys

Intertoys Elzas Passage Norah Fashion
Foto: indebuurt

In december de speelgoedgids doorbladeren, op zoek naar de mooiste en vooral grootste cadeaus. Veel kinderen in Helmond zijn ermee opgegroeid. In onze stad is er inmiddels geen Intertoys meer. In de ruimte in de Elzas Passage zit inmiddels kledingwinkel Norah en in het pand aan de Havenweg vinden we nu ToyChamp.

Edah

edah
Beeld: ANP

Natuur hebben we ook aandacht voor ‘onze eigen’ Edah! Het hoofdkantoor van de supermarktketen stond namelijk jarenlang in Helmond. Wat begon als een samenwerkingsverband tussen vier regionale kruideniers, groeide uit tot een landelijke keten. Edah had op zijn hoogtepunt 286 supermarkten. Ook het Edah-museum is gesloten. Gelukkig is dat tijdelijk: in het voorjaar opent het museum in het Vermaakperron in de loodsen van Van Gend & Loos bij het station.

Lees ook:

super-de-boer-helmond-google

7+ bij deze Helmondse supermarkten deed je vroeger boodschappen

Ken je Super de Boer nog? C1000? De Gruyter misschien? Supermarkten komen en supermarkten gaan, ook ...
havenpark-helmond-1

Quiz: zie jij waar deze foto’s uit de oude doos zijn gemaakt?

Bij indebuurt Helmond speuren we regelmatig door allerlei archieven om oude foto's naar boven te hal...
Vermaakperron Van Gend en Loos Helmond

[VIDEO] Deel van de loodsen bij het station is tegen de vlakte: zo staat het met de verbouwing

De verbouwing van de Van Gend & Loos-loodsen vlak bij het station is in volle gang. Over een paar ma...
Pagina 1/5
⟵ swipe swipe ⟶

adv.