Helmonds mysterie: waarom zijn hier geen parkeervakken getekend?

Door Marleen Smits 2 juni 2018

Wie lang wil parkeren dichtbij het centrum komt al snel uit op de hoek van de Torenstraat en de Oostende. Hier kun je je auto namelijk gratis kwijt. Bij de inrit hangt een bord dat aangeeft dat het om een parkeerterrein gaat, maar waarom zijn hier dan geen vakken uitgelijnd?

Bewoners van het centrum zijn maar wat blij met het geasfalteerde terrein. En ook bezoekers van de binnenstad parkeren hier graag, vooral tijdens de weekmarkt op zaterdag. Dan is het nog best lastig om een plekje te bemachtigen. Niet alleen door vele auto’s, maar zeker ook door de vrachtwagens van marktlieden die er staan.

Op drukke dagen staan auto’s overal waar er nog een plekje is. Ook wijzelf hebben weleens ervaren dat onze wagen was ‘ingebouwd’ tussen andere voertuigen, waardoor het lastig is om weg te komen. Misschien denk je: ‘Simpele oplossing, gewoon parkeervakken tekenen.’ Toch is dat niet zo voor de hand liggend.

Tekst loopt door onder de foto

torenstraat-helmond-parkeerterrein-002
Automobilisten lijken hun wagen overal te parkeren. Foto: indebuurt

Geen officiële parkeerlocatie

Volgens de gemeente is het terrein namelijk geen officiële parkeerlocatie en valt het buiten het parkeergebied. “Dit terrein kan dan ook voor verschillende doeleinden en doelgroepen, zoals auto’s en vrachtwagens, gebruikt worden. Het aanbrengen van belijning zou hiermee de gebruiksmogelijkheden beperken”, zo zegt de gemeente.

In de toekomst

In 2021 is het hele gebied rondom de watertoren aan de Torenstraat vernieuwd, meldt het ED. Aan ons meldt de gemeente: “Met de ontwikkeling van het Watertorenpark wordt bekeken wat er met dit terrein gaat gebeuren. Dat is nu nog niet bekend.”

Lees ook:

Station Brandevoort

Helmonds mysterie: waarom hebben we vier treinstations?

Een treinstation op steenworp afstand is natuurlijk hartstikke handig. Helmond is koploper als het g...
gratis-of-goedkoop-parkeren-in-helmond

Gratis of goedkoop parkeren in Helmond? Hier kan het

Met de auto naar het centrum van Helmond; dat kan nog best lastig zijn. Er is een beperkt aantal par...
openbaar-toilet-openbare-wcs-indebuurt-helmond

Hier kun je in onze stad naar een openbare wc

Stel: je bent in de stad, je hebt hoge nood en je moet echt nú naar de wc. Waar kan je dan naartoe? ...

adv.