Helmond

×

indebuurt categorieën

Meer indebuurt

Service

Helmonds mysterie: waarom zijn er geen parkeervakken getekend op het terrein aan de Torenstraat?

Door Marleen Smits 9 november 2019

Wie lang wil parkeren dicht bij het centrum van Helmond heeft opties genoeg. In parkeergarages als City, Doorneind en Boscotondo is altijd wel een plekje vrij. Maar gratis parkeren is een ander verhaal: dan komt je al snel terecht bij het terrein aan de Torenstraat, aan de kant van de Oostende. Bij de inrit hangt een bord dat aangeeft dat het om een parkeerterrein gaat, maar… Waarom zijn hier dan geen vakken uitgelijnd?

Het geasfalteerde terrein is de ideale locatie om je auto langere tijd neer te zetten. Fijn voor omwonenden die geen parkeervergunning hebben en ook bezoekers van de binnenstad parkeren hier graag, vooral tijdens de weekmarkt op zaterdag. Op die dag kan het best lastig zijn om er een plekje te bemachtigen. Niet alleen door vele auto’s, maar er staan op zaterdag ook vrachtwagens van marktkoopmannen en dat neemt flink wat ruimte in beslag.

Over het algemeen parkeren bestuurders netjes in een rij, maar op drukke dagen staan auto’s overal waar er nog een plekje ‘vrij’ is. Is het je weleens overkomen dat je auto opeens stond ingebouwd tussen andere wagens wanneer je wilde vertrekken? Dat zou zomaar kunnen. Misschien denk je: ‘Simpele oplossing, gewoon parkeervakken tekenen.’ Toch is dat niet gebeurd en de gemeente heeft er een specifieke reden voor.

Tekst loopt door onder de foto

torenstraat-helmond-parkeerterrein-002
Automobilisten lijken hun wagen overal te parkeren. Foto: indebuurt

Geen officiële parkeerlocatie

Volgens de gemeente is het terrein namelijk officieel geen parkeerlocatie en valt het buiten het parkeergebied. Huh, maar er hangt toch een bord? “Dit terrein kan voor verschillende doeleinden en doelgroepen, zoals auto’s en vrachtwagens, gebruikt worden. Het aanbrengen van belijning zou hiermee de gebruiksmogelijkheden beperken”, zo zegt de gemeente. Behalve voor parkeren van wagens, wordt de grond ook gebruikt voor als circusterrein of als plek waar woonwagens tijdelijk staan tijdens de kermissen in de stad.

In de toekomst

Het gebied rondom de watertoren gaat binnen een paar jaar op de schop. Misschien verdwijnt daarmee dan wel het parkeerterrein. Voorlopig hoef je je parkeerplekje nog niet af te staan, want de gemeente zegt: “Met de ontwikkeling van het Watertorenpark wordt bekeken wat er met dit terrein gaat gebeuren. Dat is nu nog niet bekend.”

Weet jij nog een Helmonds mysterie? Loop jij ook weleens door de stad en denk je: wat is dit? Waarom staat/hangt/ligt/zweeft/drijft dat daar? Stuur dan een mailtje naar [email protected] en wij zoeken het voor je uit!

Lees ook:

Wendy Silly-Art 001

Wendy van Silly-Art bewerkt Jezusbeelden: ‘Sommigen zeggen dat ik naar de hel zal gaan’

You love it or hate it: de bijzondere kunstwerken die Wendy Claasssen-Robins (36) uit Helmond maakt....
De Thuishaven Helmond

[VIDEO] Binnenkijken bij het nieuwe restaurant De Thuishaven

Het nieuwe restaurant De Thuishaven opende vorige week de deuren. De zaak zit in het pand waarin voo...
Chrysantstraat Helmond

Omwonenden zijn het beu: te veel overlast van hondenpoep in deze straat

Bewoners en ondernemers aan de Chrysantstraat zijn een petitie gestart: ze ondervinden veel overlast...

adv.