Helmond

×

indebuurt categorieën

Meer indebuurt

Service

Helmonds mysterie: waarom er geen McDonald’s, Burger King of KFC in het centrum zit

Door Marleen van Amstel-Smits 16 november 2019

We mogen niet klagen: de binnenstad van Helmond biedt ruim voldoende horecazaken waar je naartoe kunt om uitgebreid te tafelen. Toch valt het op… Van fastfoodketens in het centrum is zowat geen sprake. Hoe zit dat? Tijd voor een onderzoekje.

Natuurlijk kun je naar Domino’s of Subway aan de Noord Koninginnewal voor een snelle hap. Maar wat nu als je tijdens de zaterdagmarkt snakt naar een Whopper van Burger King, Big Mac van McDonald’s of een Bucket van de KFC? Tja, dan moet je toch echt even de auto pakken en een stukje rijden. Da’s best bijzonder voor een centrum van een stad. Kun jij een andere grote gemeente opnoemen waar zo’n keten niet te vinden is in de stadskern? Daar moet je ongetwijfeld lang over nadenken.

Niet toegestaan?

We hoorden weleens het gerucht dat fastfoodketens van de gemeente geen filiaal mogen openen in de binnenstad. Dat blijkt niet te kloppen. Zo vertelt centrummanager Linda Haverkamp: “Dat fastfood ketens niet zijn toegestaan in het centrum is een fabeltje, anders had Domino’s hier ook niet kunnen zitten.”

Fastfood in Helmond

McDonald’s heeft al lang een vestiging in onze stad: aan de Deurneseweg. Sinds 2017 kwamen daar nog twee grote ketens bij. In oktober van dat jaar opende Burger King aan de Europaweg en in september 2019 ging KFC open aan de Deltaweg, pal naast de Mac.

Waarom niet het centrum

Opmerkelijk: fastfoodketens lijken er dus vooral te kiezen voor een locatie buiten de stad. Waarom dat zo is? Centrummanager Linda geeft ons het verlossende antwoord: “Het is zo dat de fastfoodketens voorkeur geven om zich buiten het centrum te vestigen op locaties waar veel autoverkeer is. Dat komt omdat ze vaak een drive-ingedeelte hebben.” Ze voegt nog toe dat we niets tekort komen als het gaat om horeca in de binnenstad: “We hebben een goed aanbod in het centrum.” Zo, mysterie opgelost!

Weet jij nog een Helmonds mysterie? Loop jij ook weleens door de stad en denk je: wat is dit? Waarom staat/hangt/ligt/zweeft/drijft dat daar? Stuur dan een mailtje naar [email protected] en wij zoeken het voor je uit!

Lees ook:

parkeerterrein-torenstraat-oostende-helmond

Helmonds mysterie: waarom zijn er geen parkeervakken getekend op het terrein aan de Torenstraat?

Wie lang wil parkeren dicht bij het centrum van Helmond heeft opties genoeg. In parkeergarages als C...
Rode kasteeltjes Helmond

Mysterie: wat is het nut van die rode kasteeltjes in Helmond?

We lossen iedere week een Helmonds mysterie op. Wat er op de plek van meubelzaak Dirks komt, wat het...

Helmonds mysterie: hoeveel miljonairs wonen in Helmond?

De stad zit vol met bijzondere, gekke, grappige en ontroerende geheimen. Soms in de vorm van een bee...

adv.