Helmond

×

indebuurt categorieën

Meer indebuurt

Service

Helmonds mysterie: dit komt op de plek van meubelzaak Dirks aan de Zuid Koninginnewal

Door Marleen Smits 5 oktober 2019

Eerder dit jaar ging ‘het pand met het geveltje’ aan de Ameidestraat plat. Het was onderdeel van het gebouw waarin ooit meubelzaak Dirks zat, met de ingang aan de Zuid Koninginnewal. Veel Helmonders waren teleurgesteld omdat het pand werd gesloopt, maar de werkzaamheden tegenhouden kon niet. Inmiddels is de locatie een grote bouwput en vraag je je misschien af: ‘Wat komt ervoor terug?’. Wij hebben het antwoord.

Op maandag 11 maart was het zover: een hijskraan werd op straat neergezet en de sloop van het gebouw begon. Tot groot verdriet van veel Helmonders, want het pand had een karakteristiek geveltje aan de kant van de Ameidestraat. Onder andere politieke partijen en de Heemkundekring Helmont wilden het afbreken tegenhouden, maar dat lukte dus niet. De complete gevel in z’n geheel verplaatsen was te duur. Na een paar weken slopen was er niks meer over van het gebouw uit 1910.

En nu?

De plek blijft niet leeg. Sterker nog: het beton is gestort, bouwvakkers zijn druk bezig om een nieuw pand uit de grond te stampen. Maar wat gaat het worden? Op deze locatie komt een gloednieuw appartementencomplex van de organisatie Acuut Zorggroep. Het gaat om 22 flats voor ouderen die niet meer zelfstandig kunnen wonen en dus zorg aan huis nodig hebben.

Tekst loopt door onder de foto

Residentie Acuut Helmond
Zo gaat het nieuwe gebouw eruitzien. Foto: Acuut Zorggroep

Woningen

Er is 24 uur per dag een begeleider aanwezig om de bewoners te helpen. De geïnteresseerde senioren kunnen kiezen uit appartementen en studio’s die in grootte variëren van 36 tot 87 vierkante meter. “Ons ultieme doel is om u een woonvorm met dienstverlening te bieden die naadloos aansluit op uw huidige levensstijl. Juist wanneer uw gezondheid achteruit gaat en er extra verzorging en begeleiding nodig is. Bij ons geldt geen stopwatch mentaliteit. U krijgt geen boete wanneer u per ongeluk de noodknop indrukt of wanneer u valt”, lezen we op de website van Residentie Acuut. Naar verwachting is het gebouw eind 2020, begin 2021 klaar voor gebruik.

Acuut Zorggroep bouwt op Suytkade een soortgelijk project met 28 woningen. Dat pand moet begin 2020 klaar zijn.

Restaurant

In het pand komen niet alleen woningen: op de begane grond moet een restaurant komen, waar onder andere maaltijden voor bewoners worden bereid. Die horecagelegenheid is dan voor iedereen, dus niet alleen de bewoners, toegankelijk. Wij zijn benieuwd!

Weet jij nog een Helmonds mysterie? Loop jij ook weleens door de stad en denk je: wat is dit? Waarom staat/hangt/ligt/zweeft/drijft dat daar? Stuur dan een mailtje naar [email protected] en wij zoeken het voor je uit!

Lees ook:

Geveltje Ameidestraat

[VIDEO] Nu kan het nog: genieten van het mooie geveltje aan de Ameidestraat

De bouwhekken zijn geplaatst en het lijkt er nu toch echt van te komen: de sloop van het karakterist...
Nieuwbouwwoningen Helmond

Er komen 100 nieuwe woningen in Helmond

Meer nieuwbouw in Helmond? Komt eraan! Bij het oude PNEM-terrein aan de Helmondselaan komen maar lie...
Wapen van Helmond

Helmonds mysterie: het verhaal achter het wapen van Helmond

Heb jij het wapen van Helmond als eens goed bekeken? Het is een rood schild, zo ver was je waarschij...

Meer over

Mysteries Wonen

adv.