Helmond

×

indebuurt categorieën

Meer indebuurt

Service

Kijktip: deze grappige webserie over een burenruzie in Helmond

Door Marleen Smits 12 juli 2019

In de categorie ‘wil je zien’: op YouTube staat sinds kort een webserie volgen met Helmond in de hoofdrol. Of liever gezegd, een burenruzie in Helmond. Inmiddels staan de eerste drie afleveringen online.

Het verhaal

We volgen mevrouw Van Boekel en de privédetective die ze inhuurde: Frank Buuren. De buren klagen over poep op de inrit en denken dat Ronneke, het hondje van mevrouw Van Boekel, de schuldige is. Vervolgens zien we de ‘plaats delict’ in Dierdonk en we zien ook de Bakelse Bossen terugkomen in de serie.

Absurd

De makers van de serie, twee jongens die elkaar kennen van hun studie, willen liever anoniem blijven om het mysterieus te houden. Ze maken de filmpjes onder de naam WAHED Studios. We belden met een van de jongens. “We hebben het verhaal eigenlijk in één middag bedacht. De filmpjes zijn expres slecht gemaakt, het ziet er wat amateuristisch uit. Dat was precies de bedoeling. Verder houden we van absurde dingen die niet realistisch zijn en dat zie je ook wel terug in de serie”, zegt hij.

Tekst loopt door onder de foto

Een tipje van de sluier

Wat mogen we verder nog verwachten van de webserie? “Er komen nog veel meer afleveringen. De zevende is nu klaar en we gaan gewoon door zolang het leuk blijft. De komende shows volgen we in ieder geval nog de familie Van Boekel en je komt erachter hoe het precies zit met die burenruzie. Misschien is het wel helemaal geen burenruzie! Het verhaal wordt steeds uitgebreider en met die privédetective Frank Buuren is ook iets mis. Maar daar kom je allemaal vanzelf wel achter!”

Bekijk de eerste aflevering bovenaan dit artikel. Wil je de hele webserie volgen? Ga dan naar het YouTube-kanaal van WAHED Studios. Iedere maandag om 12.00 uur staat hier een nieuwe video klaar.

Lees ook:

3e-haagstraat-helmond

5 x genieten van het Helmonds dialect met de familie Klokgieters

Ken jij ze nog? De familie Klokgieters? Nee, we hebben het niet over een échte familie. Deze Klokgie...

Filmpje! 5 x tips voor als je naar Berkendonk gaat

Het is deze week met dertig graden behoorlijk warm in Helmond. De kans is groot dat het uitloopt op ...

Wauw: check deze video van Helmond in 1913

Wij speuren regelmatig YouTube af op zoek naar interessante filmpjes over Helmond. Nu zijn we een we...

adv.