Helmond

×

indebuurt categorieën

Meer indebuurt

Service

Ken je stad: 7 x interessante weetjes over Brouwhuis

Door Marleen Smits 18 augustus 2019

Ben je benieuwd wat Brouwhuis allemaal te bieden heeft of woon je hier en wil je je eigen wijk beter leren kennen? Wij lichten iedere week een wijk uit en dit keer is Brouwhuis aan de beurt.

Pagina 1/7
⟵ swipe swipe ⟶

Gehucht

Topotijdreis
Zo zag Brouwhuis eruit in 1945. Foto: Topotijdreis

Brouwhuis is een samensmelting van verschillende gehuchten. Zo ken je misschien wel café Bruheze of de voetbalvereniging met diezelfde naam. Bruheze was de naam van het gehucht dat hier lag. Later groeide het uit tot een echte gemeenschap met een eigen kerk en school en er liep zelfs een tramlijn (op het kaartje zie je de route). Pas in 1968 werd het officieel een wijk in Helmond.

Woningen

In Brouwhuis staan om precies te zijn 3.919 woningen. Het overgrote deel hiervan bestaat uit koophuizen: 61%. Verder valt 34% onder een woningcorporatie. In totaal is 2% van de huizen onbewoond, volgens Allecijfers.nl.

Aantal inwoners

Enig idee hoeveel inwoners Brouwhuis heeft? Dat zijn er 9.210, volgens de meest recente cijfers in 2018. De wijk is daarmee één van de grootste van Helmond. De meeste mensen wonen in het buurtschap Brouwhuis-Dorp (3.500). Kloostereind is met 110 bewoners de kleinste buurt als het om het inwoneraantal gaat.

Gemiddeld inkomen

In Brouwhuis ligt het gemiddeld inkomen op €22.300,- per jaar. Dat is lager dan het gemiddelde in de hele gemeente: €23.400,-. Het buurtschap Kloostereind krikt het gemiddelde flink omhoog: daar verdienen mensen ongeveer €33.000,- per jaar.

Goedkoopste huis

Bron: Funda
Bron: Funda
Bron: Funda
Bron: Funda
Bron: Funda
Bron: Funda

Op zoek naar een huis en wil je graag in Brouwhuis wonen? Wij waren benieuwd wat het goedkoopste huis is dat nú te koop staat in de wijk. Een aantal budgetproof woningen is al verkocht onder voorbehoud, dus die rekenen we niet mee. We komen uit bij dit pand aan de Rijnlaan. Heel toevallig: we mochten al eens binnenkijken bij de huidige eigenaren. Dat artikel check je hier:

Binnenkijken Tim Roos 001

Binnenkijken bij Tim en Roos: ‘Vintage is echt mijn stijl’

Tim Kornmann (31) is dol op alles wat oud en vintage is. Hij woont in Brouwhuis en ongeveer een jaar...

Duurste huis

Bron: Funda
Bron: Funda
Bron: Funda
Bron: Funda
Bron: Funda
Bron: Funda

Nu wil je natuurlijk ook graag weten voor welk stulpje je het meeste geld moet neerleggen. Dat is momenteel deze villa op een bosperceel van 11.500 vierkante meter. Begin maar vast met sparen!

Gemiddelde leeftijd

Het grootste deel van de inwoners van Brouwhuis valt in de leeftijdscategorie 45 tot 65 jaar. Dat zijn er maar liefst 2.955. Daarna volgt de groep 25 tot 45 jaar. De groep 65-plussers is met 1.160 mensen het kleinst.

Lees ook:

brandevoort-de-veste-centrum-7

Leuk om te weten! 7 x interessante weetjes over Brandevoort

Woon je in Brandevoort en wil je lekker opscheppen over de wijk? Of ben je gewoon benieuwd wat dit s...
gevelquiz-helmond-binnenstad-009

Hoe goed ken jij de stad? Test je kennis met de Helmondse gevelquiz

Winkelen in Helmond doen we vaak genoeg. Maar kijken we als we door de binnenstad lopen wel eens hog...
Kasteel Helmond

Een feestje geven in een park in Helmond, mag dat?

Stel, je bent jarig, geslaagd of gewoon in opperbeste feeststemming en je wilt samen met vrienden en...
Pagina 1/7
⟵ swipe swipe ⟶

adv.