Helmond

×

indebuurt categorieën

Meer indebuurt

Service

Deze 5 types kom je nu tegen op het terras in Helmond

Door Marleen Smits 5 juni 2020

Eindelijk, we kunnen weer naar het terras! Ook in onze stad konden de Helmonders niet wachten om een pilsje te drinken in het centrum. Lekker neerstrijken op een mooi plekje aan de haven, een zonnetje op je bolletje en een drankje in je hand. Deze vijf types kom je nu tegen op het terras in Helmond.

Pagina 1/5
⟵ swipe swipe ⟶

Vol gas

Als je voor je rust naar het terras komt, kun je beter zorgen dat je deze categorie mensen vermijdt. De luchtalarmen is een groep terrasbezoekers die – onder invloed van de nodige drankjes – veel te luidruchtig is en zodoende alle andere terrasbezoekers de kans op een gesprek ontneemt. Zeker nu we een lange tijd thuis hebben gezeten, is de kans groot dat je deze mensen vaker dan je lief is tegenkomt.

Heel voorzichtig

Je hebt mensen die héél graag naar het terras willen, maar erg voorzichtig zijn als het gaat om contact met andere mensen. Een mondkapje, eigen desinfectiemiddel, glas schoonmaken met doekjes en continue om zich heen kijken. Veiligheid voor alles.

Veel te openhartig

Herken je dat? Zit je op het terras gezellig bij te kletsen, vang je ineens iets op van het gesprek aan het tafeltje naast je. Misschien is dat nu iets moeilijker, omdat de tafels verder ook uit elkaar staan, maar sommige mensen hechten niet zoveel waarde aan hun privacy en voeren de meest dramatische gesprekken in het openbaar en dus ook luidkeels.

Zo vang je ineens iets op als ‘het werkt niet meer tussen ons’, ‘je had toch beter geen affaire met de buurman kunnen beginnen’ of: ‘WAT, MET MIJN BROER?!’ Aai, ongemakkelijk. Zeker als de serveerster nog even onderbreekt om te vragen of alles naar wens is. Eigenlijk is dit stiekem nog best vermakelijk…

Niets meer te zeggen

In tegenstelling tot de veel te openhartige terrasbezoekers, zijn er ook tafelgenoten die helemaal niets met elkaar te bespreken hebben. Ze staren een beetje zombie-achtig voor zich uit, plakken vast aan hun telefoonscherm of beginnen uit bittere ellende een krampachtig gesprek met de tafel naast hun of met het personeel.

De wisseltruc

De horror van iedereen die ooit in de horeca heeft gewerkt: terrasbezoekers die telkens onaangekondigd van plekje wisselen. ”Willen we zon?” ”Willen we anders hier zitten, dan kunnen we lekker over het water kijken?” ”Nee hier zitten te veel beesten, daar is een plekje vrij. Kom.”

Deze mensen maken een heuse expeditie van het zoeken naar het perfecte plekje. En het personeel mag elke keer weer een ‘Waar is Wally?’ spelen wanneer er drankjes zijn besteld. Zeker in deze periode wordt het niet echt gewaardeerd wanneer je onaangekondigd van tafel wisselt. Niet doen, dus!

Lees ook:

Eerste terrasdag Helmond

5 x zo vierde Helmond de eerste terrasdag van het jaar

We moesten het een paar maanden missen: een lekker fris drankje drinken op een terras. Maandag mocht...
Stofgenoeg Hellemondkapjes

Hier in Helmond koop je – mooie – mondkapjes

Reis je regelmatig met de trein of bus? Dan moet je voortaan een mondkapje dragen om het besmettings...
ANP-409966453

Coronatest in Helmond: hoe werkt het en wanneer krijg ik de uitslag?

Iedereen in Nederland met milde klachten kan zich sinds 1 juni laten testen op corona. Ook Helmonder...
Pagina 1/5
⟵ swipe swipe ⟶

adv.