Helmond

×

indebuurt categorieën

Meer indebuurt

Service

9 x boeken over Helmond: van grappige romans tot leuke historische verhalen

Door Marleen van Amstel-Smits 10 november 2019

Eindelijk tijd om een goed boek te lezen, maar geen idee welk? Wij zijn op zoek gegaan naar leuke, interessante en spannende boeken over Helmond. Lekker om te lezen op het strand, voor de caravan of gewoon thuis.

Pagina 1/9
⟵ swipe swipe ⟶

De Hemel van Helmond

de-hemel-van-helmond
De Hemel van Helmond

Een biografie van de Helmondse textielbaron Piet de Wit. “Het privé-leven van Piet Tod, zoals zijn bijnaam luidde, sprak nogal tot de verbeelding”, lezen we op de achterkant van het boek. Wist je dat hij de man was achter het gebouw op de kaft: Peapark? In De Hemel van Helmond wordt niet alleen het leven van Piet beschreven: ook is er aandacht voor een stukje over de geschiedenis van onze stad.

Helmond 360

helmond-360
Helmond 360

Ben je meer fan van plaatjes kijken en mis je in je collectie nog een fotoboek van Helmond? Dan is dit een aanrader: Helmond 360. Hierin staan prachtige prenten van bijvoorbeeld gebouwen, de kermis en sporten.

Benali in Helmond

benali-in-helmond
Benali in Helmond

Abdelkader Benali was een tijdje stadsschrijver van Helmond. In januari 2016 stopte hij daarmee en ter gelegenheid van dat afscheid verscheen het boekje Benali in Helmond.

Een Helmonder in Liessel

een-helmonder-in-liessel
Een Helmonder in Liessel

“Een groter contrast tussen het dorpje Liessel en de beruchte stad Helmond is eigenlijk niet denkbaar.
Het was dan ook een hele grote gok van het bestuur van Liessel om een trainer uit Helmond op de beloftes van Liessel te zetten maar het pakte precies zo uit zoals ze het wellicht voor ogen hebben gehad”, lezen we in de samenvatting van Een Helmonder in Liessel. Nieuwsgierig? Je kunt alvast een paar bladzijden lezen.

Het Helmond boek

het-helmond-boek
Het Helmond boek

“Voorspoed en tegenspoed wisselden elkaar voortdurend af. Helmond was daarom vooral een stad van ‘overlevers’: mensen die, hoe de omstandigheden ook waren, het beste van hun leven wisten te maken.” In Het Helmond boek staan allerlei verhalen over de geschiedenis van onze stad. Alle periodes komen voorbij, met dank aan teksten van ‘gewone’ Helmonders en foto’s van het Regionaal Historisch Centrum.

Verwerkt Verleden

verwerkt-verleden
Verwerkt Verleden

Krijg je maar geen genoeg van historische verhalen over onze mooi stad? Dan is dit ook een must have: Verwerkt Verleden. Dit boek gaat over archeologische opgravingen in Helmond en wat de vondsten vertellen over onze geschiedenis. En wie kan dat nou beter schrijven dan archeoloog Theo de Jong?

Helmondse Herinneringen

helmondse-herinneringen
Helmondse Herinneringen

De bekende kinderboekenschrijver Jacques Vriens woonde in zijn jeugd jarenlang in Helmond, wist je dat? Hij beleefde een hoop grappige en ontroerende avonturen die hij opschreef en bundelde in Helmondse Herinneringen. Het boekje is online niet makkelijk verkrijgbaar, maar je kunt het wel vinden bij De Ganzenveer.


Meer over De Ganzenveer ontdekken?

De Ganzenveer boekhandels

Geopend09:30 - 21:00

Oude Aa 49-51, Helmond

Bekijk meer:boekhandels

Het Helmonds Woordenboek

het-helmonds-woordenboek
Het Helmonds Woordenboek

Ons dialect is fantastisch! Het Helmonds Woordenboek van Wim Daniëls is een feest van herkenning. Er staan niet alleen woorden in, maar ook complete zinnen en een aantal andere passages over bijvoorbeeld straatnamen die voorkomen in Helmond. Nieuwsgierig? Check hier alvast een paar leuke voorbeelden die wij in het boek vonden:

markt-helmond-van-bovenaf

Leut! 13 x de leukste woorden en zinnen in het Helmonds dialect

In Helmond hebben we zo onze eigen – soms subtiele, vaak hilarische – manier om dingen te zeggen. Wi...

Spoetnik

spoetnik
Spoetnik

Deze roman gaat over een Amsterdamse docent die verhuist naar Helmond. “Daar stuit hij op weerzin en argwaan, want als Helmonders ergens een nog grotere hekel aan hebben dan aan Eindhovenaren, dan is het wel aan Amsterdammers.” Heerlijk! Ook leuk om te weten: de filmrechten van Spoetnik zijn in handen van Theo Maassen. Wanneer de film verschijnt, is nog niet bekend.

Lees ook:

elkerliek-ziekenhuis

Op deze plek staat het Elkerliek in de Ziekenhuis Top 100

Hoe goed worden we eigenlijk verzorgd in het Elkerliek Ziekenhuis? Het Algemeen Dagblad zocht het ui...
Jarana

Baasje gezocht: de speelse Jarana zoekt een thuis

Medewerkers van Dierenasiel Helmond zijn wanhopig: Jarana zit al bijna anderhalf jaar 'in een kooi'....
Winkel weg Veestraat

Winkel verdwijnt al heel snel uit de Veestraat

Hé, wat zien we nu? Tijdens een rondje door het centrum viel ons donderdag iets op: een winkel verdw...
Pagina 1/9
⟵ swipe swipe ⟶

adv.