5 x de meest hilarische artikelen over Helmond van De Speld

Door Marleen Smits 15 mei 2019

Ken je De Speld? Deze satirische website zorgt dagelijks voor een grijns op ons gezicht. Als er een bericht over Helmond langskomt lachen we nóg harder, want vaak staan de stukken bomvol herkenbare grappen/ergernissen over onze stad. We hebben vijf artikelen van De Speld over Helmond voor je op een rij gezet. Lees en lach mee!

Pagina 1 / 5
⟵ swipe swipe ⟶

Helmond stopt!

Kasteel Helmond
Foto: indebuurt

Een tijd geleden lazen we op De Speld dat Helmond ermee ophoudt! Hoe dan?! Volgens de website is onze stad jarenlang een live rollenspel geweest met ‘bewoners’ als acteurs. Alle strubbelingen in onze stad komen voorbij: gebroken gezinnen, ongelukkige kledingkeuzes en de worstelingen met het UWV.

Lees hier het hele artikel van De Speld

Helmonder tankt in Venezuela

Tanken benzinepomp
Foto: ANP

De Speld ‘sprak’ met de fictieve Helmonder Dennis. Zodra hij hoorde dat benzine in Venezuela maar 0,0006 cent kost, aarzelde hij niet langer en besloot om voortaan alleen nog te tanken in dat land. “Natuurlijk is het een stukje om, maar met deze prijzen is het meer dan de moeite waard. Eindelijk een land waar de overheid niet schaamteloos probeert te verdienen aan autobestuurders”, schreef de site.

Lees hier het hele artikel van De Speld

Snackbar Het Snackerijtje

Snackbar cafetaria
Foto: ANP

Deze cafetaria bestaat natuurlijk helemaal niet, toch schreef De Speld een verhaal over deze ‘Helmondse snackbar’. Want: de zaak had geen lichtbak met snackfoto’s boven de counter hangen. Lastig voor de klanten, want zij moeten nu maar raden hoe een kaassoufflé eruit ziet. Snackbarhouder Frank had snackbarhouder Frank een oplossing: “Gelukkig heb ik een mannetje gevonden zonder enig fotografisch talent of smaak. Hij laat de kaassouflés er weer net zo ranzig uit zien als voorheen.”

Lees hier het hele artikel van De Speld

De Wespenheul failliet

Wespen
Foto: Unsplash

De Apenheul kennen we allemaal wel, maar heb je ooit gehoord van de Wespenheul? Wij ook niet, maar De Speld meende dat deze bijzondere dierentuin in Helmond failliet was gegaan. “Het educatieve familiepark wist slechts twee bezoekers te trekken. Door het faillissement komen zestien medewerkers en twaalf miljoen wespen op straat te staan”, schreef de website. Heftig hoor!

Lees hier het hele artikel van De Speld

Het willekeurigste meisje van de klas

Klaslokaal
Foto: ANP

Omroep Tros komt met een nieuw tv-programma. Het is een spin-off van ‘Het mooiste meisje van de klas’ en heet ‘Het willekeurigste meisje van de klas’. Althans, als we De Speld geloven. Wat er Helmonds is aan dit bericht? De eerste aflevering zou gaan over de Helmondse Elsbeth, die bij de gemeente werkt, in een rijtjeshuis in de Rijpelberg woont en altijd op bokkenpoten trakteert als ze jarig is.

Lees hier het hele artikel van De Speld

Lees ook:

kasteel-helmond

Dit zijn de meest gegoogelde vragen over Helmond

Wauw, Google is al twintig jaar oud. Decennialang kunnen we de handige zoekmachine van alles vragen....
kubuswoning-helmond-002

Moet je zien: 3 x toffe filmpjes over Helmond

YouTube is natuurlijk een fantastisch platform. Je kunt jezelf de hele dag vermaken door de ene vide...
StukTV Helmond

Kijktip: de Youtubers van StukTV geven in Helmond een flutcadeau weg

Giel, Thomas en Stefan van het populaire YouTubekanaal StukTV waren in Helmond! De mannen plaatsten ...
Pagina 1 / 5
⟵ swipe swipe ⟶

adv.