Helmond

×

indebuurt categorieën

Meer indebuurt

Service

Leuk om te weten! 7 x interessante weetjes over Brandevoort

Door Marleen Smits 11 augustus 2019

Woon je in Brandevoort en wil je lekker opscheppen over de wijk? Of ben je gewoon benieuwd wat dit stadsdeel allemaal te bieden heeft? Wij lichten de komende weken iedere week een wijk uit en dit keer gaat het om Brandevoort.

Page 1/7
⟵ swipe swipe ⟶

Verser dan vers

Station Brandevoort
Foto: indebuurt

Zo’n twintig jaar geleden was Brandevoort er nog niet. In het jaar 2000 ging de schop in de grond en ontstond er een échte wijk. Ja, er stond een aantal boerderijen, maar er was nog geen sprake van een stadsdeel. Inmiddels is het gebied uitgegroeid tot een wijk met zelfs een eigen station en met meerdere buurten, waarvan De Veste de bekendste is.

Woningen

brandevoort-de-veste-centrum-15
Foto: indebuurt

In Brandevoort staan 3.583 woningen. Je ziet van alles: van vrijstaande villa’s tot rijtjeswoningen en van herenhuizen tot tweekappers. Vooral in ‘dorpskern’ De Veste zie je veel verschil in woningen. Wit, rood, grijs: de huizen zijn allemaal anders. Zeker wanneer je ook kijkt naar de hoogte van de gebouwen zie je de diversiteit van deze buurt.

Aantal inwoners

brandevoort-de-veste-centrum-11
Bron: indebuurt

Enig idee hoeveel inwoners Brandevoort heeft? Volgens de website Alle Cijfers waren dat er in 2018 om precies te zijn 9.935. De meeste mensen wonen in de buurt Schutsboom: dat zijn er 3.460. Op nummer twee staat De Veste met 2.690 bewoners.

Gemiddeld inkomen

brandevoort-de-veste-centrum-17
Foto: indebuurt

In Brandevoort ligt het gemiddeld inkomen op €30.200,- per jaar. Een behoorlijke smak geld, toch? Misschien denk je dat deze wijk daarmee de rijkste is van onze gemeente, maar dat klopt niet. In drie wijken ligt het gemiddeld inkomen nog hoger dan in Brandevoort: Dierdonk, Stiphout en Warande.

Nog even ter vergelijking: het gemiddeld inkomen in de hele gemeente staat op €23.400,-.

Goedkoopste huis

Bron: Funda
Bron: Funda
Bron: Funda
Bron: Funda
Bron: Funda
Bron: Funda

Op zoek naar een huis? Brandevoort kan prijzig zijn als het gaat om de woningmarkt. Voor zo’n gewild herenhuis betaal je al gauw minimaal drie ton. Daarom gingen wij op zoek naar de allergoedkoopste woning in het stadsdeel dat op dit moment te koop staat. Het is het bovenstaande appartement aan de Huiskensstraat, midden in De Veste.

Duurste huis

Bron: Funda
Bron: Funda
Bron: Funda
Bron: Funda
Bron: Funda
Bron: Funda

Nu ben je natuurlijk ook benieuwd naar het huis waar je het meeste geld voor neertelt. Dat is momenteel dit pareltje aan de rand van Brandevoort, tegen de grens met ’t Hout. Voor €1.379.000,- is het voor jou.

Gemiddelde leeftijd

Fiets in Brandevoort de Veste
Bron: indebuurt

Het grootste deel van de inwoners van Brandevoort, valt in de leeftijdscategorie van 45 tot 65 jaar. Dat zijn er maar liefst 2.770. Daaronder volgt 25 tot 45 jaar. De groep met 65-plussers is het kleinst met 810 mensen.

Lees ook:

ketsegangske

In deze schitterende straten wil elke Helmonder wel wonen

"Oh, wat zou het geweldig zijn om hier een huis te hebben." Komt deze gedachte ook regelmatig in je ...
Nastrium Helmond

9 x de oudste gemeentelijke monumenten in Helmond

Wist je dat er ruim tweehonderd gemeentelijke monumenten in Helmond zijn? Het zijn panden die cultuu...
Hond zwemmen Helmond

Je hond zomaar overal laten zwemmen in Helmond: even checken of dat mag

Je hond wil ook weleens een frisse duik nemen. Nu kun je natuurlijk een speciaal hondenbadje opzette...
Page 1/7
⟵ swipe swipe ⟶

adv.