5 x deze types vind je altijd op de zaterdagmarkt van Helmond

Door Marleen Smits 19 maart 2019

Wat doen we in Helmond op zaterdag? Juist! Boodschapjes halen op de Markt. Elke zaterdag vind je daar namelijk de grote markt en een beetje Helmonder doet hier zijn inkopen. Ga jij ook elke zaterdag naar de markt? Dan herken je deze vijf types vast:

<< < Pagina 1 / 5 >
⟵ swipe swipe ⟶

De Graaier

Op de markt valt van alles te proeven. Een blokje kaas, een stukje stroopwafel of een sappig partje mandarijn? Je moet natuurlijk wel eerst proeven voor je iets koopt. Eén stukje dan, hè. Niet een hele hand. De Graaier graait zo een hele hand kaasblokjes en propt ze onbeschaamd naar binnen.

De Onderhandelaar

De Onderhandelaar is écht niet tevreden met twee appels voor de prijs voor één. Nee, die gaat pas naar huis wanneer hij/zij er minstens vier heeft voor dezelfde prijs. Even een handjeklap met de verkoper doen…. Ben jij een onderhandelaar? Dan hebben we een tip: tegen het einde van de markt zijn de producten vaak een stuk goedkoper dan aan het begin van de dag. In Helmond eindigt de markt om 16.00 uur.

De Babbelaar

De Babbelaar gaat niet naar de markt voor boodschappen, maar ziet het als een gezellig en sociaal uitje. Even een praatje maken met de kaasboer. Oh, en daar is de buurvrouw. Na een middagje markt ben jij weer helemaal up-to-date over de laatste roddels in Helmond. Dat je de rij ophoudt, maakt jou helemaal niks uit.

De Aanraker

De Aanraker is iemand die eerst alles even moet bevoelen voor hij/zij het koopt. Is deze avocado wel rijp genoeg? Hoe hard is deze tomaat? Oooh, en dat jasje: héérlijk zacht. 

De Schuifelaar

De Schuifelaar is iemand die de tijd neemt op de markt. Langzaam lopend van het ene kraampje naar het andere kraampje. Vaak is de Schuifelaar ook een combinatie van nummers drie en vier. Even iets bevoelen, even kletsen en weer doorschuifelen naar het volgende kraampje. Vaak tot enorme files tot gevolg.

Lees ook:

brandevoort-de-veste-centrum-11

Wanneer is het waar markt in Helmond?

Waar kan je het beste terecht voor verse groenten en fruit, een goed stuk vlees en vis, lekkere kaas...
Rachèl Sloven

Leuk volgens onze nieuwe redacteur Rachèl: ‘Deze markt is superfijn!’

Mogen wij even voorstellen: Rachèl Sloven is de nieuwste aanwinst voor team indebuurt Helmond! Rachè...
heistraat-helmond

Loop je in de binnenstad? De politie gaat daar willekeurig mensen fouilleren

Een deel van de binnenstad is vanaf vrijdag 15 maart een 'veiligheidsrisicogebied'. Daardoor kan de ...
<< < Pagina 1 / 5 >
⟵ swipe swipe ⟶

adv.