Helmond

×

indebuurt categorieën

Meer indebuurt

Service

‘Zo Helmond’: voor iedereen die wel wat zorg en ondersteuning kan gebruiken

Aangeboden door Gemeente Helmond 27 augustus 2020

Soms heb je gewoon even wat ondersteuning nodig. Misschien heb je een vraag over opvoeding,  je woonsituatie, schulden, of gezondheid? Om nou jouw hulpvraag zo goed mogelijk in beeld te brengen én je te kunnen helpen, werkt de gemeente samen met verschillende welzijns- en zorgorganisaties. Afhankelijk van de hulpvraag kan er een sociaal team bij gehaald worden. Het doel: er met elkaar voor zorgen dat iedereen kan meedoen, rondkomen en vooruitkomen. Twee inwoners en drie medewerkers van het sociale team vertellen hun verhaal.

Pagina 1/6
⟵ swipe swipe ⟶

Sommige Helmonders weten de weg naar zorg en ondersteuning al prima te vinden, maar dat geldt helaas (nog) niet voor iedereen. Het is soms even zoeken om erachter te komen waar je moet zijn met jouw specifieke hulpvraag. Dit kan nu heel handig via één telefoonnummer. En om dát nu bij iedereen onder de aandacht te brengen, startte de Gemeente Helmond 24 augustus met de campagne ‘Zo Helmond’, oftewel Zorg en Ondersteuning Helmond.

Tekst loopt door onder de still

Sahieda Nirhoe
Sahieda Nirhoe Filmstill: Zo Helmond

Zo werkt het

Hoe het werkt? Je belt naar 14 0492, kiest optie twee en je vraag wordt meteen opgepakt. Dit nummer is een wegwijzer. Wanneer je niet goed weet waar je terecht kunt met je specifieke hulpvraag, kun je altijd bellen naar dat nummer. Maar je kunt natuurlijk ook zelf contact opnemen met allerlei organisaties. Om jou nu precies de hulp te bieden die jij nodig hebt, werkt Gemeente Helmond samen met diverse zorg-en welzijnsorganisaties. Een overzicht van al die partners vind je hier. Medewerkers van deze partners werken samen in vier sociale teams. Die bestaan uit professionals met elk hun eigen expertise. Natuurlijk kun je met je vragen ook terecht bij professionals in de wijk. Loop vooral even binnen. Dat kan op verschillende plekken in de wijken. Klik hier voor een interactieve kaart met alle locaties waar je terecht kunt.

Meteen geholpen

Zodra jij belt, wordt er aan de andere kant van de lijn geïnventariseerd wat voor een hulp jij precies nodig hebt. Misschien word je direct geholpen. Dat is natuurlijk fijn, maar het kan ook zijn dat iemand uit een sociaal team bij je op bezoek komt, omdat je wat meer ondersteuning nodig hebt.

Tekst loopt door onder de still

Arie van Vlissingen
Arie van Vlissingen Still: Zo Helmond

 

Sociale kaart

Wist je dat er vanaf nu ook een nieuwe sociale kaart live is? Dit is een website waar allerlei Helmondse initiatieven rondom zorg en ondersteuning te vinden zijn: voor iedereen toegankelijk én gratis. Hier kun je zelf oplossingen vinden voor (hulp)vragen. Die kunnen over van alles gaan: dagbesteding, activiteiten voor mantelzorgers, zelfhulpgroepen, eetpunten, hulp bij geldzaken, trainingen, cursussen en ga zo maar door. Neem dus vooral een kijkje op www.socialekaarthelmond.nl

Op de volgende pagina’s vertellen Helmondse inwoners en leden van het sociale team hun verhaal.

Inwoner Sascha zat niet lekker in haar vel

Giovanni is gezins- en jongerencoach

Inwoner Arie zocht hulp vanwege zijn schulden

Sahieda is Maatschappelijk Werker

Wilma Pompert is WMO Consulent


Deze bijdrage wordt je aangeboden door Gemeente Helmond. Meer over Gemeente Helmond ontdekken?

Gemeente Helmond gemeentediensten

Gesloten09:00 - 16:00

Frans Joseph van Thielpark 1, Helmond

Bekijk meer:gemeentediensten
Pagina 1/6
⟵ swipe swipe ⟶

adv.