Helmond

×

indebuurt categorieën

Meer indebuurt

Service

Naakt in Helmond! Hoeveel kleding moet je minimaal aan bij tropisch weer?

Door Marleen Smits 25 mei 2020

Als het tropisch weer wordt, trekt iedereen lekker iets luchtigs aan. Sommige mensen nemen dat wel érg letterlijk en verschijnen bijna in geboortekostuum in het park of de winkelstraat. Maar hoe naakt mag je eigenlijk zijn in de stad?

In je Speedo over de Markt

Over het algemeen loop je misschien nog niet helemaal warm voor geslachtsdelen zo ver het oog reikt. Potje voetballen zonder shirt? Prima. Zonnen in een korte broek en een bikinitopje: lekker doen! Maar een man die in zijn Speedo over de Markt loopt terwijl op het terras zit te chillen is dan weer nét niet de side dish waar je op zat te wachten.

via GIPHY

Je zou het misschien niet verwachten, maar er zijn eigenlijk maar weinig regels die zich bezighouden met naakt rondrennen. Met je gezonde verstand kom je meestal al een heel eind: in je blote pielemoos radslagen maken in het Warandepark doe je niet, en het kan met honderden euro’s boete nogal in de papieren lopen.

Zolang er niemand mee zit

Onze collega’s van indebuurt Breda belden met een woordvoerder van de landelijke politie voor een verlossend antwoord. “Je spreekt als agent iemand wel aan als die naar jouw idee nogal weinig kleren draagt. Het kan aanstootgevend gedrag zijn, maar dan moet er dus ook wel iemand zijn die er een melding van maakt.”

via GIPHY

In Helmond

Iedere gemeente mag eigen regels opstellen over waar je bijvoorbeeld wél en niet topless mag zonnen, maar het hangt voor een groot deel dus af van wat de mensen in de buurt ervan vinden. Als niemand het erg vindt dat jij de boel eens flink laat wapperen, dan ís het ook niet erg. Niet dat we je op ideeën willen brengen, maar dan weet je in ieder geval dat je rustig een potje kun gaan badmintonnen als al je broeken in de was zitten.

In de Algemene Plaatselijke Verordening (APV) van Helmond staat dat compleet naakt rondbanjeren is verboden, behalve natuurlijk op het naaktstrandje bij Berkendonk. Daar kun je lekker zonnen terwijl élk plekje van je lijf mooi bruin wordt. Verder zijn er geen gemeentelijke regels als het gaat om hoeveel kleren je minimaal aan moet.

Lees ook:

kanaal-helmond-001

Mag dat: zwemmen in de Zuid-Willemsvaart of in een vijver?

Regels: je houdt er krampachtig aan vast óf je probeert ze zoveel mogelijk te breken. Maar soms wete...
veestraat-003

Genieten! 7 x zo zag de Veestraat er vroeger uit

We stapten vorige week al in de tijdmachine om te zien hoe de Markt er vroeger uitzag. Nu lopen we e...
tegen-kozijn-leunen-of-op-drempel-zitten

Mag dat: tegen een raamkozijn leunen of op een drempel zitten?

Regels: je houdt er krampachtig aan vast óf je probeert ze zoveel mogelijk te breken. Maar soms wete...

adv.