Helmond

×

indebuurt categorieën

Meer indebuurt

Service

Mag dat: zoveel huisdieren hebben als je wilt in Helmond?

Door Marleen Smits 27 februari 2020

Droom je van een huis vol dieren? Een inwoonster in de gemeente Utrecht wel; ze heeft namelijk meer dan twintig (!) honden in huis. Ze moet er alleen afstand van doen, want het zou te veel overlast voor de omgeving veroorzaken, meldde RTL Nieuws een tijdje geleden.

Verwaarloosde dieren

Genoeg mensen hebben een bonte – of pluizige – verzameling huisdieren rondtrippelen. Vijf chihuahua’s, dertig goudvissen, tien katten; het komt allemaal voor. De Dierenbescherming vond onlangs nog bijna zestig katten in een huis in Katwijk, die per direct werden weggehaald. Zwaar verwaarloosd waren de beestjes, dát wel.

Tekst gaat verder onder de video

Geen regels

Toch zijn er geen maatstaven over hoeveel huisdieren je mag hebben, vertelt Dik Nagtegaal van de Dierenbescherming aan RTL. “Het is echt afhankelijk van de situatie. Hoe goed worden de dieren verzorgd, is er overlast voor de buren?” Als je in afgelegen bosgebied woont zal natuurlijk niemand last hebben van je vijftien krijsende papegaaien. In een rijtjeswoning daarentegen… Zolang niemand boos voor je deur staat en jij je diertjes uitstekend verzorgt, mag het. En ook in de gemeentelijke regels van Helmond vinden we niets terug over het aantal huisdieren. Het is overigens wél zo dat je hondenbelasting moet betalen in onze stad.

Helmonders met véél huisdieren

Wij zijn benieuwd: zijn er Helmonders met veel huisdieren? Cavia’s, katten, gerbils, maakt ons niets uit. Laat het ons weten, komen wij de (beesten)boel op stelten zetten. Geintje hoor, een reportage is genoeg.

Lees ook:

Kinderboerderij De Veldhoeve

Naar de geitjes: dit zijn alle kinderboerderijen en dierenparken in Helmond

Het perfecte uitje met kinderen: een dagje naar de kinderboerderij of het dierenpark in Helmond. Kin...
teckel-teuntje

7 x schattige Helmondse dieren met een eigen account op Instagram

Ben jij ook zo gek op dieren? Dan wil je deze accounts op Instagram zeker volgen. Ze staan bomvol sc...

Afschaffing hondenbelasting: zo zit het in Helmond

Steeds meer gemeenten schaffen de verplichte belasting voor honden af. In 2019 zijn er maar liefst d...

Meer over

Dieren Gemeente

adv.